Kharkiv-İstanbul seferini yapan uçağı kaçırma teşebbüsü

Ukrayna'nın Kharkiv-İstanbul seyahatini yapan ve 16.25'te kalkan PGT751 sefer sayılı yolcu uçağının, bir yolcu tarafından kaçırılmaya çalışıldığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Kharkiv-İstanbul seferini yapan uçağı kaçırma teşebbüsü

Ukrayna'nın Kharkiv-İstanbul seyahatini yapan ve 16.25'te kalkan PGT751 sefer sayılı yolcu uçağının, bir yolcu tarafından kaçırılmaya çalışıldığı iddia edildi. Uçağın pilotu tarafından 17.30 sıralarında kaçırılma kodu olan 'kobra 66' kodu verildi. Bu kodun verilmesinin hemen ardından Balıkesir'de bulunan 191. Filo Komutanlığı'ndan bir F16'nın havalandığı öne sürüldü.

Yolcular arasında 2F koltuğunda oturan Ukrayna asıllı bir yolcunun, yerinden kalkıp üzerinde bomba olduğunu da söyleyerek uçağın Soçi'ye uçurulmasını istediği iddia edildi. Ancak kaptan pilotun, bu yolcuyu ikna ederek zor da olsa saat 18.02'de Sabiha Gökçen Havaalanı'na indirmeyi başardığı belirtildi.

Toplam 110 yolcusu olduğu öğrenilen uçak, prosedür gereği bomba araması ve güvenlik kuralları gereğince havalimanında güvenli bölgeye çekildi. Bu sırada Sabiha Gökçen havalimanı'na inmesi gereken uçakların, yaklaşık bir saat kadar inişlerine izin verilmedi. Uzun süre havada belirlenen güzergahlarda tur atan uçakların, şu an itibariyle inişlerinin güvenli olarak sağlanmaya başladı. CİHAN

Yorumlar