Kestel Kız Meslek Lisesi spor salonuna kavuştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kestel Kız Teknik ve Meslek Lisesi Spor Salonu törenle hizmete açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kestel Kız Meslek Lisesi spor salonuna kavuştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kestel Kız Teknik ve Meslek Lisesi Spor Salonu törenle hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hastalığın en önemli reçetesinin spor olduğunu belirterek, sağlıklı bir toplum hedefiyle spor yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini söyledi.

Bursa’nın her alanda olduğu gibi sporda da marka kent olması hedefiyle bu dönem spor yatırımlarına ağırlık verdiklerini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 115’inci spor tesisini de Kestel’e kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kestel ilçesinin doğunun parlayan yıldızı olduğunu, bu dönem altyapıdan spora, raylı sistemlerden kavşak ve yol yapımlarına kadar önemli hizmetleri bu bölgeye kazandırdıklarını ifade eden Başkan Altepe, “Göreve geldiğimizde kentin batısında ne hizmet varsa, doğusunda da olacak demiştik. İşte bu hizmetleri bir bir kazandırmaya devam ediyoruz. Bu konuda Milli Eğitim en önemli partnerimiz. Okullarımızın ne eksiği varsa gidermeye çalışıyoruz. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi aslında okulların da yerel yönetimlere devredilmesini istiyoruz. Müfredatı Milli Eğitim belirlesin, fiziki mekanlarla biz ilgilenelim. Okumuzun ısınma sorunu varsa, çatısı akıyorsa bunların hepsini çözelim. Çünkü biz eğitim kalitesinin de artmasını istiyoruz. Sağlıklı bir topluma sahip olmanın yolu ilk olarak spordan geçiyor. Hastalıkların en büyük reçetesi spor. 7’den 87’ye herkes yaş gurubuna uygun sporla ilgilenmeli. Bu nedenle tesislerimiz, öğrencilerin yanı sıra çevre halkı tarafından da yoğun olarak kullanılmalı. Tesisler başarıyı da beraberinde getirecek. Bugün tüm ulusal ve uluslararası müsabakalarda Bursalı sporcuları görüyoruz. Ben inanıyorum ki gelecekte Bursa, olimpiyatlara en fazla sporcu gönderen il olacak” diye konuştu.

SPOR SALONU 24 SAAT AÇIK OLMALI
İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da gençlerin akademik eğitimin yanında sosyal, kültürel ve sportif anlamda da başarılı olması gerektiğini belirterek, bunun yolunun de tesisleşmeden geçtiğini kaydetti. Bursa’nın bu anlamda çok şanslı bir il olduğunu ve Türkiye’de hiçbir ilde bu kadar spor tesisi yapılmadığını ifade eden Gülsar, “Bakın biz bugün yağmur var diye dışarıda tören bile yapamadık. Bu havalarda çocuklarımızın okul bahçesinde spor yapmasını bekleyemeyiz. Böyle önemli bir tesisi daha bize kazandırdıkları için Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum. Okul idarecilerinden ve öğretmenlerimize hatırlatmak istiyorum. Bu tesisler büyük hedeflerle yapılıyor. Sadece günde 3-5 saat kullanılıp, kapatılmanın vebali büyük. Günün 24 saati bu tesisleri kullanmalıyız. Sadece öğrenciler değil, çevre halkı ve amatör kulüplerin de bu tesisleri kullanmasını arzu ediyorum” dedi.
Kestel Belediye Başkanı Yener Acar da Kestel’in sporda da yıldızının parladığını, 2004 yılında sadece bir spor salonu olan ilçede bugün 6’ıncı spor salonunun açıldığını dile getirdi. Konuşmaların ardından salonun açılış kurdelesini kesen Başkan Altepe ve protokol üyeleri daha sonra basket atışı yaparak, salonu fiilen de kullanıma açmış oldu. CİHAN

Yorumlar