KESK’in 502 sanıklı, 4+4+4 eylemi davası başladı

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) tarafından geçen yıl mart ayında Ankara’da düzenlediği ve iki gün süren, kamuoyunda 4+4+4 olarak bilenen eylemine ilişkin 502 kişi hakkında açılan dava başladı.

Google Haberlere Abone ol
KESK’in 502 sanıklı, 4+4+4 eylemi davası başladı

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) tarafından geçen yıl mart ayında Ankara’da düzenlediği ve iki gün süren, kamuoyunda 4+4+4 olarak bilenen eylemine ilişkin 502 kişi hakkında açılan dava başladı. Dava sanık sayısının fazla olması nedeni ile sanık savunmalarının alınması için duruşma 5 gün aralıksız devam edecek.

Ankara 17. Asliye Mahkemesi’nde açılan dava sanık sayısının fazlalığı nedeni ile Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılıyor. Duruşmaya Dünya İşçi Sendikaları Konfederasyonu ve Avrupa Sendikalar Konfederasyonu temsilcileri de katıldı. Duruşmanın öğleden önceki bölümünde KESK Başkanı Lami Özgen, Genel Sekreter İsmail Hakkı Tombul, Eğitim - Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız savunmaları alındı.

Savunması alınan Özgen, eylemi KESK yönetim kurulu olarak beraber aldıklarını söyledi. KESK olarak bütün yasaların kendilerini ilgilendirdiklerini ileri süren Özgen, uluslararası sözleşmelerde yer alan haklarını kullandıklarını ifade etti.

502 kişi için “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’na aykırılık, kamu görevlilerine cebir ve şiddet kullanma, kamu ve özel mallara zarar vermek” gibi suçlardan dava açıldı. Davanın açılmasıyla birlikte eyleme katılan 23 milletvekilinin dosyaları ayrılarak Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu’na gönderildi. Bu vekiller hakkındaki soruşturmaya bu büroda devam ediliyor.

CİHAN

Yorumlar