KESK hükümeti erken seçime davet etti

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu(KESK) Samsun Şubeler Platformu Üyeleri rüşvet ve yolsuzluk olaylarını Halk Bankası'nın önüne ayakkabı kutusu koyarak protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
KESK hükümeti erken seçime davet etti

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu(KESK) Samsun Şubeler Platformu Üyeleri rüşvet ve yolsuzluk olaylarını Halk Bankası'nın önüne ayakkabı kutusu koyarak protesto etti. KESK Dönem Sözcüsü Uğurcan Albak hükümeti erken seçime davet etti.

KESK Samsun Şubeler Platformu üyeleri, rüşvet ve yolsuzluk olaylarını İlkadım ilçesi İstiklal Caddesi'nde yer alan Halk Bankası önünde toplanarak protesto etti. Eylemci grup adına konuşan KESK Dönem Sözcüsü Uğurcan Albak, "11 yıllık AKP iktidarının bürokratları, bakanları ve çocuklarının nasıl bir yolsuzluk, kara para aklama ve rüşvet sisteminin içerisinde olduğunu gördük. Ne yazık ki iddialar derinleştikçe AKP hükümeti delilleri karartma yoluna girmiş, operasyonu yürüten emniyet görevlilerinin yerlerini değiştirmiştir. Adı yolsuzluğa karışan bakanlar ve bürokratlar istifa etmemek için sonuna kadar direnmişler, ancak yoğun kamuoyu baskısı sonucunda bugün 3 bakan istifa etmek zorunda kalmıştır." dedi.

'HÜKÜMET ACİLEN İSTİFA ETMELİ'

Görevinden istifa eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın açıklamalarını hatırlatan KESK Dönem Sözcüsü Uğurcan Albak, "TOKİ’den sorumlu bakan Erdoğan Bayraktar istifasını verirken yaşananların sorumlusu olarak başbakanı göstererek başbakanı da istifaya davet etmiştir. AKP iktidarında yaşanan yolsuzlukların artık üstü örtülemez hale gelmiştir. Mızrak artık çuvala sığmamaktadır. Evet bu hükümet artık güvenirliğini yitirmiştir. Bu hükümet şaibelidir. Bu nedenle hükümet acilen istifa etmeli ve Türkiye en kısa zamanda seçime gitmelidir. Ne yazık ki ülkemizde emekçilerin birikimleriyle oluşan kaynaklar kamu bankacıları aracılığıyla bir avuç yandaş rantiyecinin cebine aktarılmaktadır. Son yapılan operasyonda Halk Bankası genel müdürünün evinde ayakkabı kutularının içerisinden çıkan milyon dolarlar bu kirli ilişkinin en önemli kanıtıdır. Bu düzende hangi taş kalkarsa altından yolsuzluk kokuşmuşluk çıkıyor. Ülkeyi 11 yıldır fitne fesatla yönetenlerin tüm yaptıkları ortadadır. Biz kamu çalışanları, emekçiler, öğrenciler, kadınlar, emekliler, çiftçiler; ülkemizi soyan, yolsuzluk yapanları, ayakkabı kutularıyla protesto ediyoruz " diye konuştu.

Açıklamanın ardından sendika üyeleri yanlarında getirdikleri ayakkabı kutularını Halk Bankası önüne bıraktıktan sonra sessiz bir şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar