Kesimoğlu: Cumhurbaşkanı'ndan 3 talepte bulundum

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün şehri ziyareti esnasında kendisinden tarihi binaların restorasyonları ve Demiryolları ile ilgili konularda 3 talepte bulunduğunu açıkladı.Kesimoğlu, Kırklareli...

Google Haberlere Abone ol
Kesimoğlu: Cumhurbaşkanı'ndan 3 talepte bulundum

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün şehri ziyareti esnasında kendisinden tarihi binaların restorasyonları ve Demiryolları ile ilgili konularda 3 talepte bulunduğunu açıkladı.

Kesimoğlu, Kırklareli Ticaret Borsası'nda '2014 Sezonu İlk Arpa Satış Töreni'ne katıldı. Açık artırma usulü yapılan satışta, Cengiz Yılmaz’a ait arpa örnekleri, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ile beraberindekilere sunuldu. Açık artırmaya katılan Kırklareli Köy Koop. Başkanı Nedai Çelik 100 kg buğdayı 350 TL’ye satın aldı. Böylece sezonun ilk ürün satışı gerçekleşmiş oldu. Kesimoğlu, daha sonra arpa üreticisi Cengiz Yılmaz’a ilk mahsul ödülü olarak Atatürk portresi hediye etti.

Yaptığı konuşmada "Hayırlı olsun" dileğinde bulunan Kesimoğlu, "Hepiniz emeğinizin, gayretinizin karşılığını en güzel şekilde alın. Tekrar hayırlı olsun, kendinize, ailenize, bütün alanlar da satanlar da kazanç sağlasın." dedi. Törene Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Ticaret Borsası Başkanı Turan Altıntel de katıldı.

Başkan Kesimoğlu, burada Kırklareli’nin geleceği hakkında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ziyareti esnasında kendisine Kırklareli hakkında bir takım talepler ilettiğini ifade eden Kesimoğlu, “Biz Kırklareli Rektörlük binasına talebiz. Çünkü, Rektörlük binasının yeri Kırklareli Belediyesi’ne ait. Belediyemiz, bu alanı kültür tesisi yapılması düşüncesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis etmiş. İnşaat uzun sürdükten sonra, 2007 yılında o bina geçici olarak Kırklareli Üniversitesi’ne tahsis edilmiştir. Üniversitemiz kampüste kendine yeni bir hizmet binası yapacak. Bildiğim kadarı ile proje aşamasında. Dolayısı ile o bina boşaltılacak. Arazi sahibi olduğumuza göre ve mevcut hizmet binamız bize yetersiz kaldığına göre o binaya alıcı olduk. Ben de Kırklareli halkı adına hakkımız olan bu binanın alımı için konunun takipçisi olacağım.’’ ifadelerini kullandı.

'CUMHURBAŞKANI’NDAN 3 TALEPTE BULUNDUM'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ziyareti esnasında kendisinden 3 talepte bulunduğunu söyleyen Kesimoğlu, “Birinci talebimiz, Yayla Mahallesi’nde bir çalışma yapıyoruz. Yayla Parkı’nı genişletiyoruz. Orada 43 tane sivil mimariye konu olmuş tescilli bina var. Bir tanesini Kalkınma Ajansı restore ediyor. Bir tanesini biz aldık. Proje aşamasında biz restore edeceğiz. 41 tane daha Koruma Kurulu’nun kontrolünde olan eski bina var. Burası biliyorsunuz bir tarih. Orayı Turizm potansiyeline dönüştürme düşüncemiz var. Bu bakımdan diğer 41 binanın aslına uygun bir biçimde dönüştürülmesi için kendisinden yardım talep ettim. Birinci talebimiz buydu.” dedi.

'TURİZME KATKI SAĞLAMAK İÇİN KİLİSE YAPACAĞIZ'

Yayla Mahallesi’ne bir kilise kazandırmak amacında olduklarının altını çizen Kesimoğlu, şunları söyledi: "Biz yurt dışına gittiğimizde camilerimizi ve tekkelerimizi ziyaret ediyorsak, bugün bizim bulunduğumuz topraklarda da daha önce Yunanlılar, Rumlar, Bulgarlar yaşamış. Biz de buradan yola çıkarak, yurt dışından gelenlerin burada yapılacak kiliseleri ziyaret etmek isteyeceklerini düşündük. 1995-1996 yılında Bakan Danışmanlığı yapmıştım. O dönemde 'İnanç Turizmi Projesi' geliştirmiştik. Dünyadaki 3 büyük dine ait ibadet yerlerinin tespitlerini yaptık. Bu projenin tanıtımı için dışarıdan din adamı, bilim adamı, gazeteci, televizyoncu 3 otobüs misafir getirerek projeyi tanıttık. O proje tuttu. Türkiye’nin turizm potansiyeline de ciddi anlamda katkıda bulundu. Ben de o düşünceden hareketle Yayla Mahallesi’nin olduğu bölgeyi bir turizm merkezi haline dönüştürmek istiyorum. Bu sebeple burayı ziyarete açmak için daha önce bölgede varlığını bildiğimiz bir kiliseyi aslına uygun olarak yeniden yapacağız.”

'ATATÜRK’ÜN DOĞDUĞU EVİN AYNISINI YAPACAĞIZ'

Yayla Mahallesi’ne Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin aynısını yapmak istediklerini de söyleyen Kesimoğlu, “Yayla Mahallesi’nde Atatürk’ün doğduğu Selanik’teki evin aynısını yaptıracağım. Onun için belirlediğimiz bölgede kamulaştırma işlemlerini tamamlıyoruz. Selanik’te olan 3 katlı bir binanın aynısını yapma kararlılığındayım. Bu bina Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu evi gösteren bina. Onun projelerini elde ettim. Aynı binanın bir örneğini de Yayla Mahallesi’nde yapacağım. O bölgeyi hem yerli hem de yabancı turizm açısından canlandıracağım.” şeklinde konuştu.

'BİZ TRENİMİZİ İSTİYORUZ'

Cumhurbaşkanı Gül’e ikinci talep olarak, “Trenimizi istiyoruz” dediğini anlatan Kesimoğlu. “30 yıldır Kırklareli’ne tren gelmiyor. Artık Kırklareli’nin nüfusu arttı. Öğrenci sayımız arttı. Dolayısı ile İstanbul-Edirne arasında düşünülen hızlı tren ile bağlantılı olarak Kırklareli’ne tren seferi yapılmasını istedim.” dedi.

Devlet Demiryolları mülkiyetinde ama üniversitenin kontrolünde olan ve Festival Alanı olarak kullanılan Demiryolları yerini almak için talepte bulunduğunu anlatan Kesimoğlu, “Gar binası yağmura, çamura, rüzgara terk edilmiş biçimde yok olmaya mahkum edilmiş bir bina. Orayı da alıp halkımıza kazandırmak amacındayız. Uygun bir biçimde hizmete açık hale getirme isteğimizi dile getirdik.” diyerek sözlerini tamamladı. Konuşmaların ardından Başkan Kesimoğlu, Ticaret Borsası yönetimi ile bir süre sohbet etti. CİHAN

Yorumlar