Kerrariye Derneği’nin iftarında hoşgörü rüzgarı esti

Adana’ da hizmet veren Kerrariye Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin, Alevi ve Sünni kesimden geniş kitleleri buluşturan iftarında hoşgörü rüzgarı esti. Alevi toplumunun, sosyal, kültürel, eğitim, inanç yönünden gelişimini...

Google Haberlere Abone ol
Kerrariye Derneği’nin iftarında hoşgörü rüzgarı esti

Adana’ da hizmet veren Kerrariye Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin, Alevi ve Sünni kesimden geniş kitleleri buluşturan iftarında hoşgörü rüzgarı esti.

Alevi toplumunun, sosyal, kültürel, eğitim, inanç yönünden gelişimini sağlamak; Ehl-i Beyt ve Ehl-i Sünnetin birlikteliğini arttırmak için kurulan dernek Seyhan Oteli’nde iftar verdi. Programda konuşan Kerrariye Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Barbaros, “İdeallerimizden biri olan Ehl-i Beyt ve Ehl-i Sünneti bir araya getirmek, sosyal barışa katkı sağlamak adına bugün bir arada olmak bizlere huzur ve mutluluk veriyor. İki kesimin bir arada ve kardeşçe yaşadığının güzel bir kanıtıdır bu gece.” dedi. Alevi deyiş ve türküleri ile başlayan gecede iftar öncesinde Arap Alevi Kanaat Önderlerinden Mehmet Altunpınar, Kur’an okudu ve iftar duasını yaptı. Ardından Yüreğir Cemevi Derneği Dedesi Aziz Kurucan lokma duasını yaptırdı.

Ramazan ayında orucun sadece mideye değil tüm vücuda tutturulması gerektiğini belirten Süleyman Alan Dede, Alevi inancında orucun şeriat, tarikat, hakikat ve marifet orucu olmak üzere dört çeşit olduğunu ve insanın tüm bu aşamalardan geçerek kemale ermesi gerektiğini söyledi.

CİHAN

Yorumlar