Kerrariye Derneği’nden Kutlu Doğum etkinliği

Adana’da Alevi toplumunun sosyal, kültürel, eğitim ve inanç yönünden gelişimini sağlamak amacıyla kurulan Kerrariye Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Kerrariye Derneği’nden Kutlu Doğum etkinliği

Adana’da Alevi toplumunun sosyal, kültürel, eğitim ve inanç yönünden gelişimini sağlamak amacıyla kurulan Kerrariye Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Ehli Beyt ve Ehli Sünnet'in münasebetlerini ve birlikteliğini arttırmak isteyen dernek, Seyhan Oteli’nde ‘Hakk’ın birliğinden halkın dirliğine’ konulu program düzenlendi. Etkinliğe Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Hacı Bektaş-ı Veli Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Osman Eğri, Alevi derneklerinin temsilcileri, Alevi dedeleri, kanaat önderleri ve toplumun değişik kesimlerinden çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Prof. Dr. Osman Eğri, Hakk’a olan sevginin, halka da hoşgörü şeklinde yansıyarak, Anadolu topraklarında toplumsal uzlaşma ve birlikte yaşama kültürünü oluşturduğunu söyledi.

Hacı Bektaş Velî’ye göre bir gönlü yaralamanın cellatlık olduğunu aktaran Prof. Dr. Eğri, “Tasavvufta bir müminin kalbini yıkan İbrahim’in yaptığı Kabe’yi yıkan Ebrehe gibi kabul edilmiştir. Abdülmecid ibn-i Ferişte, ‘Bir kişi ruhunu bilmese, ten kabrinde metfundur. Her kim ruhunu bilirse ten kabrinden ruhunu kurtarmış olur. Ruhunu bilmeyenlerin gönülleri de ölmüştür.” dedi

Tasavvufun Allah’ı anlatıp insanlara sevdirmek, insanları eğitip Allah’a sevdirmek ve adap erkânı yayarak insanları birbirine sevdirmek olduğunu kaydeden Prof. Dr. Osman Eğri, Hakk meydanında, mürşit huzurunda ‘Allah Allah’, “lâ ilâhe illallâh” zikirleriyle yanan ve etrafına gül kokusu yayan canlar, gül yüzleri, şirin sözleriyle de çevrelerini gül bahçesine çevirmişlerdir.” ifadelerini kullandı.

Kerrariye Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Barbaros ise Hz Ali’nin Haydar-ı Kerrar isminden ilham alarak derneğin adını koyduklarını belirtti. Hz Ali’ye mensup, bağlı anlamına gelen Kerrariye adını benimsediklerini kaydeden Barbaros, “Burada Ehli Sünnet kardeşlerimiz de bulunuyor. Hemen şu açıklamayı yapmak isterim ki bizler Allah Resulünün ‘Benim sahabelerim -arkadaşlarım- gökteki yıldızlar gibidir; hangisine tutunursanız kurtulursunuz.’ hadisi ile hareket ederek kendimize Peygamber Efendimizin (sav) sahabelerinden Hz Ali’yi rehber olarak seçtik. Diğer sahabelerin varlığına ve değerine eleştiri getirmeden bu yolda yürümeyi amaçladık.” diye konuştu.

Peygamber Efendimiz (sav)’in ‘Ben ilmin şehriyim, Ali kapısıdır. Şehre kapıdan girilir.’ İşaretine binaen Ehli Beyt’in yolundan gitmeyi kendilerine düstur edindiklerini aktaran Murat Barbaros şunları söyledi: “Onların rehberliğinde inancımızı yaşamayı seçtik. Ehli Sünnet kardeşlerimizden beklentimiz Peygamber Efendimiz (sav)’in ‘Allah’ım (Bunları) Ehli Beytimi! Ben onları tek tek ümmetime emanet ediyorum.” vasiyetine uygun olarak bizleri kardeşleri olarak görsünler. Bizleri suizanla, ön yargılarla değil; bizden dinleyerek, anlamaya çalışarak konumlandırsınlar. Bizi bizden dinlesinler. Unutmayalım ki toplumun huzuru bu iki topluluğun beraberliği ile mümkün olacaktır. Çocuklarımıza daha iyi bir geleceği böyle sağlayabiliriz.”

Hz. Hüseyin’in acısını birilerine karşı düşmanlık olarak kullanmayacaklarına işaret eden Barbaros, “Bu acıyla bizleri kullanmak isteyen mihrakların oyununa gelmeyeceğiz. Sadece Hz Hüseyin’in yasını tutmayacak Ehli Beyt’in ve Hz Hüseyin’in bayrağını taşıyacak; onların ahlakı ve tavırlarını kendimize örnek alacağız.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar