Kerküklü izciler Başkan Sözlü ile bir araya geldi

Kerkük Türkmeneli İzcilik Federasyonu Başkanı Kazım Kerküklü ve 54 izci öğrenci, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yle Merkez Park’ta bir araya geldi. Kerkük Türkmeneli’nin sıkıntıda olduğunu belirten Başkan Sözlü,...

Google Haberlere Abone ol
Kerküklü izciler Başkan Sözlü ile bir araya geldi

Kerkük Türkmeneli İzcilik Federasyonu Başkanı Kazım Kerküklü ve 54 izci öğrenci, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yle Merkez Park’ta bir araya geldi.

Kerkük Türkmeneli’nin sıkıntıda olduğunu belirten Başkan Sözlü, "Bundan en büyük zararı kardeşlerimiz görüyor. Üzülerek ifade etmek gerekir ki; Kerkük’teki Türkmenlerin meselesini, Türkiye Hükümeti hiç bir zaman kendi meselesi olarak görmüş değil. Dünden bu zamana gündemimize oturan konuları görünce, ‘Neden bunların içinde Kerkük yok?’ diye düşünmek gerek. Rabia için ağlayanlar, her gün Mısır diyenler, Mısır’daki darbeyi Türkiye’nin birinci gündemine oturtanlar, Kerkük’teki soydaşlarımız için, Türkmenler için kılını bile kıpırdatmamakta, onlara zulüm eden IŞİD’e terörist diyeceğine, ‘silahlı unsurlar’ demektedir." dedi.

Kazım Kerküklü de Kerkük Türkmenlerinin gözünün daima Anavatan Türkiye’de olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Kerkük’teki diğer milletlere her türlü destek verilmektedir. Bizim tek umudumuz Türkiye’dir. Başka umudumuz yok. Türkiye desteklemediği zaman biz kayboluruz. Biz ay yıldızlı bayrağımız için, Atatürk’ün adını taşımak için, Türk olduğumuz için şehitler verdik. Biz izcilikle spor amaçlamıyoruz. Çocuklarımız tarihini öğrensin, Anavatanını görsün istiyoruz."

CİHAN

Yorumlar