Kerinçsiz, 'paralel yapı' iddiasıyla ilgili ifade verdi

Ergenekon davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Avukat Kemal Kerinçsiz, terör savcısına ‘paralel yapı’ iddiasıyla ilgili ifade verdi.Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) dilekçe vererek kendisi hakkında soruşturma...

Google Haberlere Abone ol
Kerinçsiz, 'paralel yapı' iddiasıyla ilgili ifade verdi

Ergenekon davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Avukat Kemal Kerinçsiz, terör savcısına ‘paralel yapı’ iddiasıyla ilgili ifade verdi.

Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) dilekçe vererek kendisi hakkında soruşturma yürüten polis, savcı ve hakimler hakkında suçlamalarda bulunmuştu. Hakim, savcı ve polislerin ‘paralel yapı’ üyesi olduklarını iddiasında bulunan Kerinçsiz, Ergenekon soruşturmasını yürütenlerin örgüt kapsamında soruşturulmasını talep etmişti.

Başbakanlık, Kerinçsiz’in bu iddialarının soruşturulmasını istedi ve dilekçeyi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Dilekçe, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nu verildi. Dilekçeyi inceleyen Savcı Mesut Erdinç Bayhan, bugün Kemal Kerinçsiz’in ifadesini aldı. Müşteki sıfatıyla ifade veren Kerinçsiz, Ergenekon soruşturma ve davasını yürüten hakim, savcı ve polislerin örgüt kapsamında soruşturulması talebini tekrarladı. Kerinçsiz, hakim ve savcılar için işlem yapılması için dosyanın bir suretinin, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’na da gönderilmesini istedi.

Genelkurmay’ın ‘Balyoz’da kumpas’ iddialarına ilişkin şikayeti ile Kemal Kerinçsiz’in şikayetinin bir arada inceleneceği öğrenildi.

Öte yandan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘paralel yapı’ iddialarına ilişkin yapılan şikayetlerin incelenmesi için tek elde toplanmasına karar verildi. Bazı davaların sanıkları ile vatandaşlar tarafından gelen şikayet dilekçeleri Başsavcılık tarafından çeşitli savcılara dağıtıldı. Ancak şikayetlerin detaylı incelenmesi ve konunun bütünlüğü açısından tek elde toplanmasına karar verildi.

CİHAN

Yorumlar