Kepçenin ağzında tehlikeli ekmek mücadelesi

Edirne'de yıkımı gerçekleştirilen eski bir binanın odunlarını toplamak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlar canlarını tehlikeye attı.

Google Haberlere Abone ol
Kepçenin ağzında tehlikeli ekmek mücadelesi

Edirne'de yıkımı gerçekleştirilen eski bir binanın odunlarını toplamak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlar canlarını tehlikeye attı. Merkez Dilaverbey Mahallesi’nde bulunan terk edilmiş asırlık bir ahşap bina yıkılma tehlikesi geçirdi.
Kimsenin oturmadığı bina zaman içerisinde yıpranmaya başlandı. Sokağa doğru eğilmeye başlayan ahşap binayı madde tehlike saçmaya başladı.

    Özellikle gece saatlerinde madde bağımlı insanların mesken tuttuğu metruk ev için mahalle halkı yıkım için uzun süre mücadele verdi. Tarihi bir bina olması nedeniyle sonuç alamayan mahallilere müjdeli habere Edirne Valisi Hasan Duruer verdi. Valinin mahalleyi ziyareti sırasında kendisine iletilen talebin gereği kısa süre içerisinde yapıldı. Sabah saatlerinde Edirne Belediyesi ekipleri eğik ahşap binanın etrafında güvenlik önlemi aldıktan sonra iş makinesi ile yıkıma başladı. Bina yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından yıkıldı. Ahşap binan yıkımını haber alan başta Romanlar olmak üzere ihtiyacı sahibi insanlar mahalleye kısa süre içerisinde ulaştı.

    İş makinesinin çalışmasına aldırmayan vatandaşlar daha fazla odun çıkarabilmek için hayatlarını tehlikeye attı. Mahalle sakinlerinin uyarısı fayda etmedi. Kadın erkek çok sayıda vatandaşlar binanın odunları için kıyasıya mücadele verdi.

    Odun toplayan vatandaşlardan Mehmet Topçu yaptığı açıklamada yakacak oduna ihtiyaç duyduklarını ve bu nedenle mücadele verdiklerini söyledi. Ölümden korkmadığını ve ecelin bir gün kendisini yakalayacağını dile getiren ihtiyaç sahibi vatandaş, iş makinesine karşı kendisine kullandığını belirtti. Topçu, toplayacağı odunların en fazla 15 gün dayanacağını aktaran Topçu, bu süreden sonra yeniden yakacak odunlara ihtiyaç duyacaklarını kaydetti.

    Mahallenin büyük bir tehlikeden kurtulmanın mutluluğunu yaşayan Muhtar Necmettin Ersaçmış, sevincini 'tüm mahalleye geçmiş olsun' şeklinde dile getirdi.

    6 yıldan bu yana büyük bir mücadele verdiklerini anlatan Muhtar, sonunda belediye ekiplerinin gelerek tehlike saçan binayı yıktığını ifade etti. CİHAN

Yorumlar