Kepçe operatörlerinin zor anları

Bu yıl 20. yılını kutlayan Borusan Makina ve Güç Sistemleri tarafından Bursa’da düzenlenen operatör yarışmaları renkli görüntülere sahne oldu. Duba üzerinden topları düşürmeye çalışan kepçe operatörleri zor anlar yaşadı. "Büyük...

Google Haberlere Abone ol
Kepçe operatörlerinin zor anları

Bu yıl 20. yılını kutlayan Borusan Makina ve Güç Sistemleri tarafından Bursa’da düzenlenen operatör yarışmaları renkli görüntülere sahne oldu. Duba üzerinden topları düşürmeye çalışan kepçe operatörleri zor anlar yaşadı.

"Büyük Heyecan, Büyük Buluşma" sloganıyla yapılan roadshowun ilk durağı Bursa oldu. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Konser alanında gerçekleştirilen organizasyonda BCP ürünlerinin tanıtımı yapıldı. Ayrıca, İngiltere’de yapılacak ‘The Caterpillar Operator Challenge 2014’ elemeleri için Operatör Yarışmaları gerçekleştirildi. Yarışmaya katılan kepçe operatörü Mikail Oğuz, yaşadığı heyecanı şöyle ifade etti: "4 senedir operatörlük yapıyorum. Kendime güveniyorum. Buraya yarışmaya geldim. Biraz heyecanlandım. Zor değil aslında. İnşallah birinci olurum." diye konuştu.

Topları büyük bir hızla düşüren ancak son topta dubaya değdiği için elenen Fırat Çankal ise şunları söyledi: "14 senedir operatörüm. Baba mesleğim. Kendi kepçem var. Gemlik’te hafriyatçılık yapıyoruz. Sülalemde herkeste kepçe var. Gelir gelmez yarışmaya girdik. Toplar düşünce tamam, duba yere düşmese sıkıntı yok zannettik. Ama dubaya hiç değmeyecekmişiz, biz onu atladık."

Roadshowun, 10 Haziran tarihine kadar 20 ilde yapılacağı belirtildi.

CİHAN

Yorumlar