Kenya'dan gelen dünya birinciliği

Kenya'nın başkenti Nairobi'de düzenlenen 'Golden Climate International Environmental Project Olympiad' (Altın İklim Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatı) yarışmasında, İzmir Özel Fatih Fen Lisesi 10. sınıf öğrencisi Göksu Özdemir, Mühendislik...

Google Haberlere Abone ol
Kenya'dan gelen dünya birinciliği

Kenya'nın başkenti Nairobi'de düzenlenen 'Golden Climate International Environmental Project Olympiad' (Altın İklim Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatı) yarışmasında, İzmir Özel Fatih Fen Lisesi 10. sınıf öğrencisi Göksu Özdemir, Mühendislik Kategorisi'nde 'Odak Uzaklığı Manyetik Alan ile Ayarlanabilir Sıvı Mercek Yapımı' isimli projesi ile dünya birincisi oldu.

MILSET Proje Yarışmaları üyesi Golden Climate Proje Yarışması'nda, Türkye'yi Mühendislik Dalı'nda temsil eden İzmir Özel Fatih Koleji öğrencisi Göksu Özdemir, danışman öğretmeni Ümit Karademir ile Türkiye'ye ve İzmir'e şampiyonluk getirdi. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmaya katılan 26 ülkeden gelen 400 civarı öğrenci ve öğretmen arasından birincilik getiren ekip, Türkiye'nin ve İzmir'in gurur kaynağı oldu.

Kenya’nın seçkin üniversitelerindeki öğretim üyelerinden oluşan jüriler karşısında projesini başarıyla sunan İzmir Fatihli Göksu Özdemir, mühendislik dalında verilen tek altın madalyayı kazandı. İFK projelerden sorumlu idarecisi ve projenin danışman öğretmeni olan Ümit Karademir, "Dünyanın dört bir tarafından gelen ve her ülkede derece yapmış projelerin buluştuğu bu çok önemli yarışmada öğrencimiz Göksu'nun projesi çok beğenildi. Afrika kıtasında yapılan tek yarışma olan Golden Climate yarışmasında lise öğrencileri arasında tek altın madalya ödülünü kazanarak ülkemize getirmenin haklı gururunu yaşamaktayız. Öğrencimi kutlar, başarısının devamını dilerim, ayrıca jüri üyeleri tarafından 2015 yılında 4.’sü yapılacak olan DOESEF proje yarışmasına Kenya'yı temsil edecek olan projeler seçildi. Seçilen gençler ve öğretmenleri, İzmir'e gelecek olmaktan çok mutluluk duyacaklarını belirttiler. Ayrıca, İzmir Fatih Koleji olarak Kenya Milli Eğitim Bakanı'na Türkiye'yi temsilen dostluk hatırası olarak hediye verdik." dedi.

CİHAN

Yorumlar