Kentsel ıslak alanlar tasarımı öğrenci fikir yarışması

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Mimarlar Odası ile birlikte mimar öğrencilere yönelik fikir ve tasarım yarışması düzenlediklerini açıkladı. Mesleki oda, dernek ve vakıflar ile her zaman işbirliği içerisinde...

Google Haberlere Abone ol
Kentsel ıslak alanlar tasarımı öğrenci fikir yarışması

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Mimarlar Odası ile birlikte mimar öğrencilere yönelik fikir ve tasarım yarışması düzenlediklerini açıkladı.

Mesleki oda, dernek ve vakıflar ile her zaman işbirliği içerisinde çalışarak projeler ürettiklerini ve sonuçta bunların Kayseri hizmet olarak yansıdığını kaydeden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Mimarlar odası işbirliği ile mimar öğrencilere yönelik parklarda ve sosyal tesislerde yer alan wc, lavoba, park bakım evi gibi yapılara özgün tasarım yarışması düzenlediklerini belirtti.

Tasarım ve fikir yarışmasına yoğun ilgi gösterildiğini Kayseri Mimarlık Fakültesine öğrencilerine yönelik yarışmaya diğer illerden de yarışma iştirak etmek isteyen öğrencilerin bulunduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Melikgazi Belediyesi işbirliği, koordinasyon ve ekip çalışmasına büyük önem vermektedir. Çalışma ve yatırımlarda kamu kurum ve kuruluşlar ile Özellikle Mesleki oda ve dernekler ile ortak çalışmaktadır. Bir bakıma yatırım ve hizmetlerde danışman olarak bu kurumları görmektedir. Sonuçta örnek belediye yatırımları olarak ülke çapında bir belediye modeli oluşmuştur. Yani Kayserimiz kazanmaktadır. Aynı düşünce ile Kayseri Mimarlar Odası ile ortak bir çalışma yaparak yarışma düzenledik. Amacımız özgün tasarım ve fikirleri ortaya çıkarmak ve bu çalışmalarda sergilenmektedir.”

Başkan Büyükkılıç, gerçekleştirilen yarışma sonucunda dereceye girenlere nakit para ile çeşitli ödüller verileceğini ve tüm eserlerin yer aldığı bir sergi açılacağını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar