Kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı

Diyarbakır Valiliği, TOKİ, Büyükşehir Belediyesi ve Sur Belediyesi'nce ortak yürütülen Hz.

Google Haberlere Abone ol
Kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı

Diyarbakır Valiliği, TOKİ, Büyükşehir Belediyesi ve Sur Belediyesi'nce ortak yürütülen Hz. Süleyman, Alipaşa-Lalebey ve Cevatpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi'nin üzerinden yıllar geçmesine rağmen bitirilmemesi nedeniyle toplantı yapıldı. Vali Mustafa Cahit Kıraç, çalışmaların tamamlanması için farklı bölgelerde yeni rezerv alanları açmaya çalıştıklarını söyledi.

Toplantıdan sonra basın açıklaması yapan Diyarbakır Valisi Kıraç, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmak için TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, belediye ve diğer yetkililerle bir araya geldiklerini söyledi. Vali Kıraç, “Bugün, uzun süredir çalışmaların neden bitmediğini konuştu. Bu iş durmasın, bir an önce bitirilsin dedik. Başlanan işler bitirilsin, birçok yerde görüyoruz, özellikle Hz. Süleyman Camii çevresinde, Ali Paşa Camii etrafında yarım yıkılmış binalar var. Bu görüntü kirliliğini ortadan kaldıralım, bir önce çalışmalar devam etsin. Toplantı bunun içindi.” diye konuştu. Kıraç, proje kapsamında konut yıkımlarının gerçekleştirileceğini kaydetti.

TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, Diyarbakır'da 'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında Sur içerisinde bulunan Ali Paşa, Lale Bey ve Cevat Paşa mahallelerinde çalışmaların yürütüldüğünü dile getirdi.
CİHAN

Yorumlar