Kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor. Erzurum Çevre Şehircilik İl Müdürü Rahmi Şenocak, “Çevre Şehircilik Bakanlığımızın kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Maliyet durumu ihale çalışmaları yapıldı. Yakın zamanda vatandaşlarımızı bilgilendirir çalışmaları başlatacağız. Kimsenin mağdur durumuna düşmemesi için ince eleyip sık dokuyoruz. Erzurum’u yaşanabilir kent haline getirmek adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen dönüşüm projelerinde, Şehitler Mahallesi, Eski Hayvan Pazarı ve Kale çevresinde kamulaştırma çalışmaları ve davalar devam ediyor. Hasanıbasri-Narmanlı ve Emirşeyh Mahallesi’nde kamulaştırma çalışmaları ve tescilli yapıların restorasyon işlerinin devri sürüyor. İmar İskan konutlarında kat karşılığı ihalesi yapıldı. Yüklenici tarafından proje uygulama aşamasında. Veyis Efendi, Aziziye, Mecidiye ve Gaziler Mahallesi’nde Tespit ve planlama çalışmaları da sürüyor.

Yakutiye Belediyesi tarafından yürütülen dönüşüm projelerinde Hacı Cuma Mahallesi’nde kamulaştırma çalışmaları ve davalar sürüyor. Pasinler Belediyesi tarafından yürütülen dönüşüm projelerinde de Kurtuluş, Kaplıcalar ve Yeni Mahalle’de ise planlama çalışması proje aşamasında.
CİHAN

Yorumlar