Kent Konseyi'nde stadyumun yerinin imara açılmaması istendi

Adana Büyükşehir Kent Konseyi Yüksek İstişare Kurulu toplantısı yapıldı. Adana’nın Mekansal ve Sosyal Geleceği konulu toplantı Seyhan Oteli’nde gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Kent Konseyi'nde stadyumun yerinin imara açılmaması istendi

Adana Büyükşehir Kent Konseyi Yüksek İstişare Kurulu toplantısı yapıldı. Adana’nın Mekansal ve Sosyal Geleceği konulu toplantı Seyhan Oteli’nde gerçekleştirildi.

    Toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Büyükşehir Kent Konseyi’nin çalışmalarıyla Türkiye’de örnek olarak gösterildiğini belirterek, “Kent Konseyimiz içinde odalar, dernekler, muhtarlar ve diğer kesimlerin temsilcileriyle 436 yapıyı temsil ediyor.” dedi.

    Kentlerin ‘tarihi’ ve ‘yeni kentler’ olarak 2 kategoriye ayrılabileceğini anlatan Zihni Aldırmaz, “Adana’da mecburiyet caddeleri dediğimiz bölgelerde gündüz 450 bin nüfus varken gece bu nüfus 17 bine düşüyor. Oysa ki, merkezler olabildiğince dağıtılmalıdır. Londra’da 52 alt merkez var. Adana’da da alt merkezler oluşturulmalı. Yeni ilçeler kurulurken 1 yıl içinde resmi kurumların oluşturulması sağlanmalı. Örneğin Çukurova ilçemizde hala bir noter yok, kaymakamlığı da bir okulda hizmet veriyor.” şeklinde konuştu. Zihni Aldırmaz tüm şehir yasasıyla birlikte Adana’nın artık yaylası ve denizi olduğunu kaydetti. Tüm şehir yasasının Adana için avantaj olduğunu dile getiren Zihni Aldırmaz, bu nedenle göreve gelecek kişinin birikimli ve deneyimli olması gerektiğinin altını çizdi. Zihni Aldırmaz, “Temel sağlam atılmalı” ifadesini kullandı.

    "YEŞİL ALANLAR AZALIYOR YOĞUNLUK ARTIYOR"

    Kent Konseyi Başkanı Cengiz Dinçer de 1936 tarihli Jansen Planı’nda Adana’da yeşilin çok yoğunluğun az olduğunu ancak geçen yıllar içinde bu durumun tersine döndüğünü söyledi. Tartışmaların odağında olan 5 Ocak Stadı’nın yerine de değinen Cengiz Dinçer, “Kentin tam ortasındaki 5 Ocak Stadı’nın yeri imara açılmaya çalışılıyor. Bu konuda kamuoyu oluşturup burayı savunmamız gerekiyor. Ayrıca bir de Milli Mensucat Fabrikasının yeri var. Burası müzeye dönüştürülüyor. Biz prensip olarak bu kararı destekliyoruz. Ancak imar planında da kabul edilen fabrika içinden geçecek imar yolunun iptal edilmesini içeren bakanlık tarafından bir plan yapıldı. Böylece yeni açılan bulvar akamete uğratılıyor. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik’ten bu konuyu tekrar düşünmesini bekliyoruz.” dedi.

    İSTİŞARE TOPLANTISINA YOĞUN KATILIM

    Katılımın yüksek olduğu toplantıda STK temsilcileri de bu iki konuyla ilgili görüşlerini dile getirdi. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve Kent Konseyi Başkanı Cengiz Dinçer’in yanı sıra Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Odası’ndan Cevdet Baskın, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Bakır, Mimarlar Odası Başkanı Bekir Kamışlı, Jeofizik Mühendisleri Odası Başkanı Melih Baki, Şehir Plancıları Odası Başkanı Ulaş Çetinkaya, Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Serap Kurt, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nden Melek Kurt, Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasan Yaman, MÜSİAD’dan Ümit Beşer, ÇEKÜL adına Erkan Karakaya, TED adına Ercan Yüksel ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı. CİHAN

Yorumlar