Kent Konseyi genel kurulu yapıldı

Nevşehir Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Kent Konseyi genel kurulu yapıldı

Nevşehir Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

    Nevşehir Kent Konseyi Meclis ve Yürütme Kurulu yöneticileri ile çalışma gruplarının temsilcilerinin katıldığı 7. Olağan Genel Kurul toplantısının açılışında konuşan Kent Konseyi Başkanı Mustafa Özdemir, Kent Konseyi'nin Türkiye’nin de taraf olduğu uluslararası sözleşmelere paralel bir çizgide oluşturulduğunu belirtti.

    Özdemir, Kent Konseyi'nin kent hayatında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesinin yanı sıra kentin hak ve hukukunun korunması, kent planlanması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye karşı duyarlılığının artırılması, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, kent ve yaşam kalitesini geliştiren bir toplu girişim ve benzeri ölçekteki değerlerine sahip çıkmanın da temel çalışma alanları arasında yer aldığını vurguladı. Mustafa Özdemir, “Yaşanılan kentin tarihi, kültürel, doğal ve benzeri değerlerine sahip çıkmak, yerel yönetimlerin karar alma süreçlerine daha fazla kesimin katılımını sağlamak, sosyal hukuk devleti anlayışına katkıda bulunmak ve Nevşehir’i dil, din, ırk, sınıf, cinsiyet ayrımı gözetmeden birlikte yönetmeyi amaçlayan Kent Konseyi, kentlilik bilincini ve kültürünü geliştirmek, kentin kalkınma ve gelişimine katkıda bulunacak planların hayata geçirilmesini sağlayıcı bir dizi çalışmalar yapmayı da hedefleri arasına almaktadır.” dedi.

    Kent Konseyi’nce oluşturulan 4 çalışma grubu ve Gençlik ve Kadın Meclisi'nin çalışmaları ve önerilerinin değerlendirildiği 7. Olağan Genel Kurul'da, son toplantıdan sonra Nevşehir Belediyesi’ne sunulan maddeler, genel kurula katılanlar tarafından ele alındı. CİHAN

Yorumlar