Keneler Bu Sene Erken Uyandı

Kış mevsiminin ılık geçmesi Almanya’da kenelerin daha erken faaliyete geçmelerine yol açtı.

Google Haberlere Abone ol
Keneler Bu Sene Erken Uyandı

Kış mevsiminin ılık geçmesi Almanya’da kenelerin daha erken faaliyete geçmelerine yol açtı. Kene ısırma vakaları ve buna bağlı hastalıkların arttığı bildirildi. Saksonya-Anhalt eyaleti yetkilileri uyardı.

Saksonya Anhalt Tüketiciye Koruma Kurumu, kene ısırmalarına bağlı olarak ortaya çıkan “Lyme hastalığı” sayısında artış olduğunu açıkladı.

Ocak ayından bu yana 41 vaka tespit edildiğini duyuran kurum, geçen yıl ise toplam sayının 342 olduğuna dikkat çekti. Bu yıl kene ısırmalarıyla beliren hastalık sayısının hızla arttığı bilgisine yer verildi.

Yetkililer özellikle ormanlarda gezinti, piknik veya spor yapmaya gidenlerin eve dönüşte bütün vücutlarını kene kontrolünden geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Robert Koch Enstitüsü (RKI) de bu yıl ılık geçen kış aylarından sonra kenelerin hızlı bir şekilde aktive oldukları konusunda uyardı.

RKI, kene ısırmalarından sonra kalp ve beyin zarı iltihapları gibi ölümlere kadar gidebilecek hastalıkların görüldüğünü hatırlattı.

Pek çok kene ısırmasında ise grip benzeri belirtilerin üç hafta içinde görüldüğü ifade edilirken, risk bölgelerine gidenlere seyahatleri öncesinde “kene ensefaleti”ne karşı aşı olmaları önerildi. 

Yorumlar