Kendisini evine hapseden zanlı, operasyonla etkisiz hale getirildi

Kavacık’ta kendisini evine hapsederek yakma girişiminde bulunan kişi özel harekat timlerinin operasyonu ile etkisiz hale getirildi.

Google Haberlere Abone ol
Kendisini evine hapseden zanlı, operasyonla etkisiz hale getirildi

Kavacık’ta kendisini evine hapsederek yakma girişiminde bulunan kişi özel harekat timlerinin operasyonu ile etkisiz hale getirildi. Koçbaşı ile girilen evde etkisiz hale getirilen şahsın, yakalanması sırasında polis ekipleri de kullanılan biber gazından etkilenerek zor anlar yaşadı.

Olay Kavacık Mahallesi 6 numarada bulunan iki katlı evin ikinci katında meydana geldi. İddialara göre Maltepe Açık Cezaevi’nden yeni tahliye olduğu iddia edilen Mustafa Er isimli kişi, saat 13.00 sıralarında evini yakmak istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangın ile karşılaşmazken Mustafa Er itfaiye ekiplerini daireye sokmadı.

Bunun üzerine olay yerine çağırılan polis ekipleri, uzun süre Mustafa Er’i ikna etmeye çalıştı. Evin içinde iki kişiye bıçakla zarar verdiğini söyleyen Er, evde bir de çocuğun olduğunu zorla girilmesi durumunda ona da zarar vereceğini söyleyerek polis ekiplerinin eve girmesine engel oldu. Ayrıca evde bir de köpeği bulunan Er, bir yandan da köpeğini camdan kaldırarak polis ekiplerine gösterdi ve köpeği de öldürmekle tehdit etti. Zaman zaman pencereden kendisini ikna etmeye çalışan polis ekiplerine isteklerinin yazılı olduğu not kağıtları atan Er, istekleri yerine getirilmeden kapıyı açmayacağını söyledi. Er’in bir türlü ikna olmaması sonucu olay yerine bir müzakereci ile özel harekat timleri çağırıldı. Olay yerine gelen İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı müzakereci tüm uğraşlara rağmen ikna olmayınca, devreye özel harekat timleri girdi. Hazırlıkların yapan timler koçbaşı ile binaya girdiler. Ekiplerin koçbaşı ile daire kapısını kırarak girmelerinin hemen ardından içeriden ‘yat’ sesi geldi. Kısa süre sonra ise daireye giren polis ekiplerinden birçoğu operasyon sırasında kullanılan biber gazından etkilenerek kendilerini balkona attı. Zor anlar yaşayan polis ekipleri temiz hava alarak rahatlamaya çalıştı. Bir süre sonra da polislere direnmeye çalışan Mustafa Er de, kelepçeli olarak bina dışına çıkartıldı. Yere yatırılan Er, çok sayıda polis ekibinin yardımı ile arkadan kelepçelenerek polis otomobiline götürüldü. Bu sırada Er’in yakınları ile mahalle sakinleri arasında da kısa süreli arbede yaşandı.

İki evlilik yaşadığı belirtilen Er’in, eşlerinin ikisinden de ayrıldığı ve birlikte yaşadığı annesinin de yaklaşık 10 gün önce gördüğü şiddet nedeniyle evini terk ettiği ileri sürüldü. Operasyonun ardından gözaltına alınan Er’in polis merkezine götürüldüğü öğrenildi.
CİHAN

Yorumlar