Kendisini bağladı 'hırsızlar yaptı' dedi

Eskişehir'de ev ve iş yerlerinden hırsızlık yaptığı iddia edilen zanlı, düzenlenen operasyonla tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Kendisini bağladı 'hırsızlar yaptı' dedi
Sonhaberler / Haber Merkezi

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Şirintepe ve Çamlıca mahallelerinde meydana gelen iş yeri ve evlerden hırsızlık olayları ile ilgili çalışma başlattı.

Ekipler, kent merkezindeki bir eve düzenlediği operasyonda, hakkında 17 ayrı suçtan emniyette kaydı bulunan A.T'yi (23) yakaladı.

Gözaltına alınan A.T, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

HIRSIZ KENDİSİNİ BAĞLADI 'HIRSIZLAR YAPTI' DEDİ

Çankırı'da kendisini hırsızların bağladığını iddia eden kişinin yalan söylediği ortaya çıkarılınca hakkında "suç uydurmak"tan işlem yapıldı.

Ilgaz ilçesindeki bir mandırada çalışan ve telefonla iş yeri sahibini arayan Suriye uyruklu R.E. (22), hırsızların kendisini bağlayarak gittiğini söyledi.

Bunun üzerine mandıraya giden iş yeri sahibi, jandarmaya haber verdi. Bölgede araştırma yapan Ilgaz İlçe jandarma Komutanlığı ekipleri, elleri ve ayakları bağlandıktan sonra dizlerinin üzerine taş konulan R.E'nin ifadesine başvurdu.

Hırsızların cep telefonu ve parasını istediğini belirten R.E'nin, yapılan sorgusunda kendisini bağladığını, işten ayrılmak amacıyla eylemi gerçekleştirdiğini itiraf ettiği öğrenildi.
Jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, hakkında "suç uydurmak"tan işlem yapıldıktan sonra savcılıkça serbest bırakıldı.

BURSA'DA YANGIN: 1 ÖLÜ

Bursa'da bir evde çıkan yangında bir kişi öldü.

Merkez Yıldırım ilçesi Yediselviler Mahallesi 3. Kuyulu Sokak'ta hurdacılık yapan 73 yaşındaki Sait Ahmet Yılmaz'ın 3 katlı binanın teras katındaki evinde henüz belirlenemeyen nedenden dolayı yangın çıktı.

Alevlerin arasında kalan yaşlı adam yanarak hayatını kaybetti. Evinde hurda malzemeler bulunan Yılmaz'ın cesedi, cumhuriyet savcısının talimatıyla otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

SAHTE SÜRÜCÜ BELGESİYLE YAKALANDILAR

Bursa'da, sahte sürücü belgesi düzenledikleri iddiasıyla gözaltına alınan Suriye uyruklu 2 kişi, tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Suriye uyruklu H.O. ile 'nın sahte Suriye sürücü belgesi düzenlediklerini, bu belgelerle Türkiye'de araç kullanmak için ehliyet aldıklarını tespit etti.

Ekipler, H.O. ve . ile bu kişilere yardım ettiği iddiasıyla din görevlisi olan Z.A'yı gözaltına aldı.

Şüphelilere ait evlerde yapılan aramalarda çok sayıda sahte Suriye sürücü belgesi, sahte Suriye pasaportları, kaşe, sürücü belgesi yapımında kullanılan plastik kartlar, Suriyeli kişilere ait çok sayıda fotoğraf ile kimlik fotokopisi, lastik mühür, baskı ve kesme makinesi, bilgisayar, yazıcı ve noter evrakları ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden H.O. ile . çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Z.A. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yorumlar