Kendini şeyh olarak tanıtan Korunmaz'ın 188 yıllık cezası onandı

Bursa’da, kendisini ‘şeyh’ olarak tanıtan Uğur Korunmaz’a yerel mahkemenin verdiği 188 yıllık hapis cezası onandı.

Google Haberlere Abone ol
Kendini şeyh olarak tanıtan Korunmaz'ın 188 yıllık cezası onandı

Bursa’da, kendisini ‘şeyh’ olarak tanıtan Uğur Korunmaz’a yerel mahkemenin verdiği 188 yıllık hapis cezası onandı. 3 yıldır demir parmaklıklar ardında bulunan Korunmaz, infaz yasası gereği 28 yıl daha cezaevinde kalacak.

Merkez Yıldırım ilçesi Duaçınarı Mahallesi’nde 2011 yılı haziran ayında, sözde dergahına gelenlere cennet vaat ederek kandırıp ‘sır odası’ diye adlandırdığı bölümde cinsel ilişkiye girdiği iddia edilen Uğur Korunmaz, Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan Korunmaz hakkında Bursa 3. Ağır ceza Mahkemesi’nde 'Tekke ve Zaviyeler Kanunu’na muhalefet, nitelikli cinsel saldırı ve müstehcen yayınları depolamak' suçlarından dava açıldı.

Mahkeme, 2012’de, sanık Korunmaz’ı ‘Tekke ve Zaviyeler Kanunu’na muhalefet’ ile ’müstehcen görüntüleri depolamak’ suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırdı. ’Cinsel istismar’ suçundan ise beraatine karar verdi. Cumhuriyet savcısı ile sanık avukatı Rıdvan Demircioğlu Yargıtay’a yerel mahkemenin verdiği kararın bozulması yönünde itiraz etti. Yargıtay tarafından değerlendirilen itiraz sonucunda sanık Uğur Korkmaz’a yerel mahkeme tarafından verilen 6 yıllık hapis cezası onandı. Yargıtay, ’cinsel istismar’ suçundan verilen beraat kararını ise bozarak, şikayetçilerin her biri için ayrı ayrı cezalandırılmasını istedi.

Bozma kararının ardından tutuklu sanık Uğur Korunmaz tekrar hakim karşısına çıktı. Korunmaz bu kez, 15 kişiye birden fazla kez ’cinsel istismar’ suçunda 10’ar yıl, 4 yakınıcıya ise sadece birer defa ’cinsel istismar’ suçunda 8’er yıl olmak üzere toplam 182 yıl hapis cezasına çarptırdı. Korunmaz’a böylece daha önceki 6 yılla birlikte 188 yıl ceza verilmiş oldu. Temyize gönderilen dava dosyasını değerlendiren Yargıtay 14. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını onadı. 3 yıldır cezaevinde tutuklu bulunan Korunmaz, infaz yasasına göre 28 yıl daha cezaevinde kalacak.
CİHAN

Yorumlar