Kendilerini vali olarak tanıtıp işadamlarını dolandırmaya kalktılar

Malatya’da, kendilerini vali olarak tanıttıkları iki işadamından engelliler için 7 bin lira isteyen iki şüpheli, paraları çekmek isterken banka şubesinde yakalandı.Bir işadamına 17 Haziran 2014 günü telefon eden şüpheli, kendisini Malatya...

Google Haberlere Abone ol
Kendilerini vali olarak tanıtıp işadamlarını dolandırmaya kalktılar

Malatya’da, kendilerini vali olarak tanıttıkları iki işadamından engelliler için 7 bin lira isteyen iki şüpheli, paraları çekmek isterken banka şubesinde yakalandı.

Bir işadamına 17 Haziran 2014 günü telefon eden şüpheli, kendisini Malatya Valiliği Özel Kalemi A.D. olarak tanıtarak, “Sayın valimizi takdim ediyorum.” ifadeleriyle aramayı diğer şüpheliye yönlendirdi. Vali olarak tanıtılan kişi, işadamından, “Engelli vatandaşlarımız için engelli arabası kampanyası başlatıldı, 5 bin TL eksik kaldı.” sözüyle yardım istedi. Talep edilen miktarın yatırılması için hesap numarası veren şüpheli, ardından telefonu kapattı. Durumu doğrulatmak isteyen işadamı, valilik yetkililerini aradığında gerçek ortaya çıktı. Dolandırılmak istendiğini anlayan işadamı, özel kalemi bilgilendirdi. Aynı şüpheliler, 24 Haziran'da da başka bir işadamını, aynı şekilde 2 bin lira talep ederek dolandırmak istedi.

Bunun üzerine Valilik Özel Kalem Müdürlüğü, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak şüphelilerden şikayetçi oldu. Başlatılan soruşturma kapsamında harekete geçen polis, paraların yatırılması için verilen hesap numarasının, şüphelilerden M.C.’ye ait olduğunu tespit etti.

Şüpheli hakkında Ankara’da da aynı konulardan işlem yapıldığı belirlendi. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışma sonucunda M.C. ve suç ortağı H.A., Elazığ ve Hatay’da dolandırdıkları kişilerin yatırdığı paraları çekmek isterken banka şubesinde yakalanarak gözaltına alındı. İki zanlı Malatya, Ankara ve diğer illerdeki soruşturma evraklarıyla birlikte çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. CİHAN

Yorumlar