“Kendilerini eğitime adamış insanlara ihtiyacımız var”

Akademi Eğitim Kurumları'nın yıl sonu resepsiyonu Aachen‘ın tarihi Ballsaal salonunda düzenlendi. Akademischer Vereinzu Euregio e.V. Derneği Başkanı Cengiz Karakuş, genç neslin eğitimine katkı sağlamak ve ihtiyaç olduğunda özel olarak ilgilenmek...

Google Haberlere Abone ol
“Kendilerini eğitime adamış insanlara ihtiyacımız var”

Akademi Eğitim Kurumları'nın yıl sonu resepsiyonu Aachen‘ın tarihi Ballsaal salonunda düzenlendi. Akademischer Vereinzu Euregio e.V. Derneği Başkanı Cengiz Karakuş, genç neslin eğitimine katkı sağlamak ve ihtiyaç olduğunda özel olarak ilgilenmek gerektiğini söyledi.

Barış içinde yaşamanın daimi olarak eğitimli insanlarla mümkün olduğuna dikkat çeken Karakuş, "Eğitim elimizde bulunan önemli, belkide en önemli bir değerdir. Kendilerini eğitim sorunlarına adamış insanlara ihtiyacımız var." dedi. Aachen’ın Şarlman'dan beri bilim ile anılan bir şehir olduğunu dile getiren Karakuş şöyle konuştu: “Bugünkü Avrupa’nın babası, 'Pater Europae' olarak bildiğimiz önde gelen bilim adamlarını etrafında topladı. Eğitime, insani değerlere, bilim ve edebiyata katkı sağlamıştır.Avrupa’da ilk eğitim reformunu hayata geçiren odur."

Başkan Karakuş, eğitim yoluyla entegrasyonun çağımızın en önemli sosyal konulardan biri olduğuna dikkat çekti. Dernek olarak farklı kültürlere mensup ailelerin çocuklarının eğitiminde önemli bir rol üstlendiklerini anlatan Karakuş, “Amacımız iyi fikirleri paylaşmak, başkalarının deneyimlerinden faydalanmak, birbirimizle iletişim kurmayı öğrenmek ve bunu başarıyla uygulamak” şeklinde konuştu. Aachen Büyükşehir Belediye Başkanı Marcel Philipp de yakından takip ettiği derneğin sadece eğitime odaklanmadığını, aksine günümüzün sorunları ile de ilgilendiğini söyledi. Philip, “Açtıkları üniversite yurdu ile bunu kanıtladılar.” dedi. Konuşmaların ardından Aachen ve BaesweilerAkademie eğitim merkezlerindeki entegrasyon kursu öğrencilerinin hazırladığı tiyatro gösterisine geçildi.

Dil ve Kültür Festivali Almanya finalinde şarkı kategorisinde birinci olan Selman Gültekin seslendirdiği şarkılarla takdir toplarken, üniversite öğrencisi Enis Hotaj’ın keman dinletisi de büyük beğeni topladı. Resepsiyona ayrıca, Aachen Belediye Başkanı Hilde Scheidt, Aachen Valisi Helmut Etschenberg, SPD milletvekili Daniela Jansen, Aachen Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Chatterje ile çok sayıda Alman ve Türk misafir katıldı. CİHAN

Yorumlar