'Kenar semtlerdeki çocukları spora kazandıracağız'

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne atanan Ömer Faruk Şiran, yeni projelerle, kenar semtlerdeki çocukları spora kazandırmak istediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'Kenar semtlerdeki çocukları spora kazandıracağız'

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne atanan Ömer Faruk Şiran, yeni projelerle, kenar semtlerdeki çocukları spora kazandırmak istediklerini söyledi. Şiran,"Başlatacağımız proje ile suç işlemiş, suç işlemeye meyilli, anne baba ayrı olan mağdur çocukları spora ve topluma kazandırmak istiyoruz." dedi.

Gaziantep'i spor kenti yapmak için ellerinden geleni yapacaklarının bilgisini veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, çeşitli projeler yürüterek hem esnafın hem de halkın spora olan ilgisini arttırmaya çalışacaklarını ifade etti. Gaziantep'i bir kaç yıl içinde sportif organizasyonlarda iyi bir yere getireceklerini vurgulayan Şiran, bu kapsamda kenar mahallere inerek spora ilgisi olan çocukları spora yönlendireceklerini dile getirdi.

Okullarla daha sıkı bir şekilde çalışma yürüterek yetenekli öğrencileri sporla buluşturmak istediklerine değinen Şiran, "Antrenörlerimizi kenar mahallelere gönderip sosyal yaşamı zayıf olan çocukların sosyal yaşamlarını geliştirecek sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılması gerekiyor. Bu anlamda Gaziantep ilinde çeşitli projelerle en iyi hizmeti vermek için istiyoruz. Okullarda yetenekli ve spora düşkün öğrencilere ulaşmak hedefimiz. Bu sayede okullarda sporcu sayını arttıracağız." açıklamalara yer verdi.

Yürütecekleri birçok proje ile her kesimden çocuğu sporun içine çekmek istediklerini açıklayan Şiran, "Suç işlemiş, suç işlemeye meyilli, anne baba ayrı olan çocukları spora ve topluma kazandırmak istiyoruz. Bu projeyi başlatacağız. Bu sayede bu özelliklere sahip çocuklara okullardaki öğretmenlerin desteği ile ulaşmaya çalışacağız." ifadelerine yer verdi.

Spor anlamında Gaziantep'i zirveye taşımak istediklerini dile getiren Şiran, şehirde yaptığı incelemelerde spor tesisinin az ve sıkıntılı olduğuna dikkat çekti. Şiran, "Bunun yanında il merkezinde ivedili bir şekilde spor salonu, Şahinbey ilçesinde bir tane gençlik merkezi, Şahinbey bölgesinde en az iki tane sentetik saha, tenis kortları ve genç sporcu adayları için birçok projenin yapılması gerektiğini gördük." diye konuştu.

Gaziantep'in şuan tesis sayısında sıkıntı çektiğini dile getiren Şiran, bu noktada Şahinbey, Şehitkamil ve Büyükşehir belediyelerine yazılar yazdıklarını, gösterilen boş arazilere spor salonu yapmak istediklerini kaydetti. Şahinbey Akkent bölgesinde spor köyü yapıldığını hatırlatan Şireci, "Aynı zamanda Büyükşehir Belediyemizin yaptığı bir olimpiyat köyü var. Bunlarla birlikte Gaziantep çok güzel bir ivme kazanıyor. Spor tesisleri konusunda da inşallah bizimle beraber atağımız devam edecek." dedi.

Çeşitli liglerde mücadele eden takımlara destek noktasında taraftara büyük yük düştüğünü vurgulayan Şiran, "Bizim sahip çıkamadıklarımıza başkaları çok rahat sahip çıkar. Herkes kendine düşen görevi yapmalı. 'Banane' dememek lazım. Sportif anlamda başarı birlik ve beraberliğin sağlandığı zaman olacaktır. Vatandaşlarımız takımlarımızı yalnız bırakmasın. El birliği ile inşallah Gaziantep'i spor da iyi noktalara getirmek istiyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar