Kemik yakarak ısınıyorlar

Kış şartları kendini fazlasıyla hissettiriyor. Soğuk hava en fazla sokakta çalışmak zorunda kalanları vuruyor.

Google Haberlere Abone ol
Kemik yakarak ısınıyorlar

Kış şartları kendini fazlasıyla hissettiriyor. Soğuk hava en fazla sokakta çalışmak zorunda kalanları vuruyor. Seyyar satıcılar ve esnaflar ısınmak için türlü yollar denemek zorunda kalıyor.

Elbistan’da İbrahim Karaoğlanoğlu Meydan’ında geçimlerini seyyar satıcılık yaparak sağlayan vatandaşlar Cadde üzerine soba kurdu. Odun-kömür derdini ise farklı bir yolla aştı. Kasapların çöpe attıkları hayvan kemikleri sokağa soba kuranlar için yakıt oldu. Durumlarından oldukça memnun olan vatandaşlar, yaklaşık bir aydan bu yana cadde üzerine kurdukları ve kemik yaktıkları yöntemle üşümekten kurtuluyor.

Çöpe atılan kemikleri yakarak ısındıklarını ifadeden seyyar satıcılar, “Hem geçimimizi sağlıyoruz, hem çevreyi kirleten kemikleri topluyor ve yakıyoruz. Biraz kemik kokusu var, kömür zehirinden daha kötü değil” diyorlar.

Ayrıca seyyar satıcılar açlıklarını gidermek için fırınlı olan sobada yemek de hazırlıyor. Yolda kalan vatandaşların da uğrak yeri olan cadde üzerinde ki soba, farklı bir görüntü oluşturuyor. CİHAN

Yorumlar