Kemalpaşa OSB demiryolu bağlantı hattı tamamlanıyor

İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSB)'ndeki hammadde ve ürünlerin limana taşınması amacıyla planlanan demiryolu bağlantı hattı bitme aşamasına geldi.

Google Haberlere Abone ol
Kemalpaşa OSB demiryolu bağlantı hattı tamamlanıyor

İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSB)'ndeki hammadde ve ürünlerin limana taşınması amacıyla planlanan demiryolu bağlantı hattı bitme aşamasına geldi. 270 işletmenin faaliyet gösterdiği ve 20 bin kişinin istihdam edildiği, Türkiye'nin en önemli üretim ve ihracat merkezlerinden biri olan KOSB'yi ziyaret eden İzmir Valisi Mustafa Toprak'a Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Ulaştırma Bölge Müdürü Ömer Tekin ve diğer yetkililer eşlik etti.

Proje hakkında bilgi alan Vali Toprak, 27 Şubat 2007’de temelinin atıldığını, Manisa'nın Turgutlu ilçesine bağlı Çobanhisar'daki demiryolunu buraya bağlayacak hattın, toplam 27 bin 830 metre uzunluğunda bir bağlantı yolu olduğunu söyledi. İstasyonun 2014 Ocak ayı içerisinde açılacağını ve toplam 3 milyon ton kapasiteyle hizmet verebileceğini aktaran Toprak, işletmeciliğini TCDD'nin yapacağını kaydetti. Vali Toprak, proje için bugüne kadar 180 milyon 351 bin TL harcandığını ve yüzde 91’lik kısmının tamamlanma aşamasına geldiğini ifade etti. Toprak, "Demiryolu hattında bin 100 metre, 229 metre ve 249 metre uzunluğunda üç tane tünel yapıldı. Bunun yanısıra projede 18 alt geçit, 9 üst geçit, 59 menfez, bir köprü ve 2 kilometrelik perde duvar inşaatı yapıldı." dedi. CİHAN

Yorumlar