Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek turu

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek amacıyla İstanbul'da şehir turu atan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "57 ülkeyi başarıyla yöneten bir kişi Türkiye Cumhuriyeti'ni de yönetir." dedi.Destek turu kapsamında Zeytinburnu,...

Google Haberlere Abone ol
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek turu

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek amacıyla İstanbul'da şehir turu atan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "57 ülkeyi başarıyla yöneten bir kişi Türkiye Cumhuriyeti'ni de yönetir." dedi.

Destek turu kapsamında Zeytinburnu, Fatih, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Kağıthane ve Eyüp ilçelerinde vatandaşlarla bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu, Kağıthane Yeşilpınar Mahallesi'nde vatandaşlara hitap etti. Veysel Karani Camii yanındaki alanda toplanan vatandaşlara konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun huzurun, barışın ve güzelliğin adresi olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milletin adamı" sloganına gönderme yapan Kılıçdaroğlu, "Hiç milletine tokat atan adam milletin adamı olur mu? Vatandaşına tekme atan adam milletin adamı olur mu? "Bu milletin anasını belleyeceğiz" diye küfredeni başının üstünde taşıyan adam milletin adamı olur mu?" sorularını yöneltti ve ekledi: "Milletin adamı millet için çalışandır. Milletin adamı kendisini millete adayan adamdır. Milletin adamı, millete saygı duyan adamdır. Milletin adamı, milleti kucaklayan adamdır. Milletin adamı, vatandaşı arasında ayrım yapmayan adamdır. Diyor ki, "Milletin adamıyım". Bu milletin eğer sen gerçekten adamıysan Gazze'de insanlar öldürülürken Malatya Kürecik'teki radar istasyonunu kapatırsın. Kapatabiliyor mu? Ama bol bol konuşuyor."

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmadığı iddialarına da değinen Kılıçdaroğlu, "İspat etmezsen namertsin. Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır, Yozgat'a kayıtlıdır. Şimdi ben ona bir soru soruyorum senin torunun kimin vatandaşı, Amerikan vatandaşı olduğunu ben biliyorum. Sen çık bu millete bunun hesabını ver." diye konuştu.

Anayasa'daki Cumhurbaşkanı tarifini aktaran ve adaylarını belirlerken bu kriterlere göre tercih yaptıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Ekmeleddin İhsanoğlu, hiç bir partinin üyesi değildir. Bütün siyasi partilere eşit mesafededir. 76 milyon yurttaşı kucaklar. Hiçbir grubun, düşüncesi, inancı ne olursa olsun, hiçbir grubun aleyhine söylediği tek cümle bile yoktur. Herkesi kucaklamıştır. Barış mesajı vermiştir. Herkesi kucakladığı içindir ki Ekmeleddin İhsanoğlu bu ülkede cumhurbaşkanlığını hak eden bir insandır. O nedenle onu size emanet ediyorum." dedi.

"İHSANOĞLU, ORTADOĞU'YA DA BARIŞI VE HUZURU GETİRİR"

İŞID'nin 49 Türk vatandaşıyla birlikte Recep Tayyip Erdoğan'ı da rehin aldığını iddia eden Kılıçdaroğlu, "Korkudan konuşamıyor. Recep Tayyip Erdoğan, Musul'da bayrağımızı indiren IŞID'a ses çıkarmıyor, müslümanları öldüren IŞID'a ses çıkarmıyor. Suriye'de müslüman müslümanı öldürüyor eline silah veren Recep Tayyip Erdoğan. Şu anda Ortadoğu ülkelerinden hiçbirisi gelip Türkiye'nin kapısını çalmıyor. "Ya burada biz çatışıyoruz bari gel aramızı bul." kimse demiyor. Artık dışlandı. Onun için diyoruz ki Ortadoğu'ya huzurun gelmesinin yolu, Ortadoğu'ya barışın gelmesinin yolu, Ortadoğu'da sözünün ağırlığı olan birisi olması lazım. 57 İslam ülkesini yöneten Ekmeleddin Bey, bu ülkeyi barış içinde huzur içinde yönetir. Ortadoğu'da ağırlığı var, Ortadoğu'ya da barışı ve huzuru getirir. Onun için dedik ki, barışa ihtiyacımız var, ülkede, barışa ihtiyacımız var, Ortadoğu'da, barışa ihtiyacımız var bütün dünyada. Barışın temsilcisi, huzurun temsilcisi Ekmeleddin İhsanoğlu onu seviyoruz, onu sayıyoruz." şeklinde konuştu.

"Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak kişinin temiz birisi olması lazım, düzgün birisi olması lazım, namuslu biri olması lazım, kirli olmaması lazım, elinde kan olmaması lazım, alnında leke olmaması lazım." sözleriyle arzuladıkları Cumhurbaşkanını tarif eden Kılıçdaroğlu, "Ekmeleddin Bey, Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduğu zaman göreceksiniz, ülkede huzurun adresi olacak, barışın adresi olacak, güzelliğin adresi olacak. Bu topraklar, bereketli topraklardır. Diyorlar ya, "Ne ekersen onu biçersin." Bu topraklarda Mevlanalar yetişti, Dadaloğullar yetişti, Karacaoğlanlar yetişti, Hacı Bektaşlar yetişti, Aşık Sümmaniler yetişti. Bu topraklarda bereket var, bu topraklarda insanlık var. Bu topraklarda barış ve huzur var. Onun için diyoruz ki, gelin bu topraklarda barışı ekelim, huzuru ekelim, kardeşliği ekelim, birliği ekelim, dirliği ekelim, ekelim, ekmek için Ekmeleddin İhsanoğlu diyelim." ifadelerini kullandı.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun dirayetli bir yönetici olduğunu, 57 ülkeyi başarıyla yönettiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Filistin'deki iç savaşı, iç kargaşayı, iç çatışmayı engellemiştir. Barışı sağlamıştır, huzuru sağlamıştır. 57 ülkeyi başarıyla yöneten bir kişi Türkiye Cumhuriyeti'ni de yönetir. Cumhurbaşkanlığı koltuğu kavga koltuğu değildir, Cumhurbaşkanları az konuşur, öz konuşur, yerinde konuşur. Sabah akşam konuşmaz. Cumhurbaşkanı adayları konuşurken insan huzur duymalı, barış duymalı, onu hissetmeli. Ama birisi konuşurken milletin tüyleri diken diken oluyor. O'nun adresini biliyorsunuz. O kavga adamı, biz barıştan yanayız. O çalıp çırpma adamı, biz kul hakkına saygıdan yanayız. Onun için diyorum ki gelin hep beraber 10 Ağustos'ta gidelim Ekmeleddin İhsanoğlu'nu seçelim ve bu ülkeye karşı, çocuklarımıza karşı görevimizi yapalım." dedi.

Başbakan Erdoğan'ın, "Ben yukarıya gittiğim zaman hesap vermem". düşüncesinde olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, "Dünyanın neresine gidersen git hesabını sormak benim boynumun borcudur. Yediğin her kuruşun hesabını soracağım. nereye gidersen githesabını sormak benim görevimdir. Kul hakkını yiyenden hesabını soracağız." sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Alandaki kısa konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu, seçim otobüsünden inip bindiği aracıyla Ankara'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na hareket etti. CİHAN

Yorumlar