Kemal Kılıçdaroğlu işten atılan yeğenini teselli etmiş: Kafana takma, üzülme

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun taşeron bir şirket aracılığıyla Samsun'da Atakum Belediyesi'nde işten çıkarılan yeğeni Atilla Kılıçdaroğlu, "İşten atıldıktan sonra kendimi boşlukta buldum. İşten atılan bir insanın psikolojisi...

Google Haberlere Abone ol
Kemal Kılıçdaroğlu işten atılan yeğenini teselli etmiş: Kafana takma, üzülme

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun taşeron bir şirket aracılığıyla Samsun'da Atakum Belediyesi'nde işten çıkarılan yeğeni Atilla Kılıçdaroğlu, "İşten atıldıktan sonra kendimi boşlukta buldum. İşten atılan bir insanın psikolojisi neyse bende aynı duygular içindeyim."dedi. Atilla Kılıçdaroğlu, amcası Kemal Kılıçdaroğlu'nun işten atıldıktan sonra kendisini arayarak "Kafana takma, üzülme" diyerek teselli ettiğini söyledi.

    CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu‘nun yeğeni, evli ve 3 çocuk babası 32 yaşındaki Atilla Kılıçdaroğlu, 2011 yılında eşinin Samsunlu olması nedeniyle bu kente yerleşti. CHP’li olan Atakum Belediyesi’nde taşeron bir firma tarafından 1000 TL aylık ücretle işe başladı. 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde CHP’li Metin Burma beklediği oyu alamadı ve göreve AKP’li İshak Taşçı geldi. Kısa süre sonra Zabıta Müdürlüğü’ndeki görevinden alınan Atilla Kılıçdaroğlu, Fen İşleri Müdürlüğü’nde görevlendirildi. Ardından da geçen 28 Nisan’da işe gitmediği gerekçesi ile hakkında belediye tarafından tutanak tutuldu. Bunun üzerine taşeron firma, Kılıçdaroğlu’nun savunmasını istedi. Savunmasından sonra, 1 hafta önce de firma tarafından ‘verilen görevi yerine getirmediği’ gerekçesiyle Kılıçdaroğlu’nun işine son verildi.

    Kılıçdaroğlu, işten atıldıktan sona Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yaşayan anne ve kız kardeşinin yanına geldi. Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada, işten atıldıktan sonra kendisini bir boşlukta bulduğunun altını çizerek, "İşten atıldıktan sonra boşlukta buldum. Her insan gibi rahatsız oldum. İşten atılan bir insanın psikolojisi neyse bende aynı duygular içindeyim. Kimse bilemez." dedi. Atilla Kılıçdaroğlu, amcası Kemal Kılıçdaroğlu'nun işten atıldıktan sonra kendisini aradığını, "'Kafana takma, üzülme' dedi. Üzülmem gerektiğini söyledi. Bende tamam dedim." dediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, amcasının işe başladığı zaman da arayarak, "'Yapılan işi yapmamazlık etme. Verilen işi yap. İşine nizami anlamda git gel.'" şeklinde öğütler verdiğini hatırlattı.

    İşten atıldıktan sonra geçimini sağlamakta zorlandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Kayınbiraderim destek veriyor. Annem destek veriyor. Bu şekilde geçimimi sağlıyorum. İş bulacağım kaldığım yerden hayatıma devam edeceğim. Sonuçta benimde sorumluluklarım var. Ama ben başkaları gibi kendi çocuklarımın boğazından haram lokma geçirmeyeceğim. Alnımın teriyle kazanmaya devam edeceğim. Ve hayatım kaldığı yerden devam edecek."

    İşten atıldıktan sonra Kocaeli'nin Gölcük ilçesine geldiğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Annenim, kız kardeşimin yanına geldim. Kendini toparlamak için. Kocaeli'nde 15 sene kaldım. Burada arkadaşlarım çevrem var. Burada çalıştım. 15-20 sene Kocaeli'nde kaldım. Hazır boşluk varken, 2,5 senedir görmemiştim annemi ve kız kardeşimi görmek için geldim. Sonra geri gideceğim." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar