Kemal Kılıçdaroğlu; Bu zat toplumu bölüyor, kavga çıkarıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe’de partisince düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Google Haberlere Abone ol
Kemal Kılıçdaroğlu; Bu zat toplumu bölüyor, kavga çıkarıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe’de partisince düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı toplumu bölüp, kavga çıkartmaya uğraşmakla suçlayan Kılıçdaroğlu, “Kavga ettirmek istiyor ama biz kavga etmeyeceğiz. Provokasyon yapmak istiyor biz oyuna gelmeyeceğiz. Çünkü biz ülkemizi seviyoruz.” dedi.

Maltepe’de partililere hitap eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal demokrat bir kişinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmasıyla İstanbul’un kaderinin değişeceğini savundu. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Maltepe Belediye Başkan Adayı Ali Kılıç ve parti yönetici ve milletvekilleriyle birlikte seçim otobüsünden halkı selamlayan Kılıçdaroğlu, 30 yıldır İstanbul’u yönetenlerin, İstanbul’u sömürdüğü iddiasında bulundu.

“Şimdi İstanbul’da Sarıgül zamanı” sözleriyle konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, “İstanbul’u 30 Mart’ta teslim aldığımızda Türkiye’nin kaderi değişecek. İstanbul’da sosyal demokrat bir kişi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğunda İstanbul’un kaderi değişecek. İstanbullu’nun kaderi değişecek. Bu rezaletlere son vereceğiz. Güzel bir İstanbul’u, özgür bir İstanbul’u, huzur içerisinde yaşayan bir İstanbul’u yeniden inşa edeceğiz.”

Partililerden, geçen seçimlerde CHP’ye oy vermemiş bir kişi ikna etmelerini isteyen Kılıçdaroğlu, “Sadece kendisine ve ailesine çalışan bir iktidarın görevde olduğunu unutmayınız. Herkese anlatın.” çağrısı yaptı.

Arzu ettiği İstanbul ve Türkiye ile ilgili isteklerini sıralayan Kılıçdaroğlu’nun “İstiyorum ki bu ülkede insanlar parklarda özgürce gezebilsinler. İstiyorum ki bu ülkede Taksim meydanı insanlara kapatılmasın. ” sözleri, “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganlarıyla kesildi. Kılıçdaroğlu devamen şöyle konuştu; “Bu zat toplumu bölüyor, kavga çıkarıyor. Toplumu bölüyor, insanları bölüyor. Ama biz bölünmeyeceğiz. Ayrıştırıyor ama biz ayrışmayacağız. Kavga ettirmek istiyor ama biz kavga etmeyeceğiz. Provokasyon yapmak istiyor biz oyuna gelmeyeceğiz. Çünkü biz ülkemizi seviyoruz. Çünkü biz çocuklarımızı seviyoruz. Çünkü biz bu ülke için çalışıyoruz. Çünkü biz ayrım yapmıyoruz. Çünkü biz Nazım’ın dediği gibi bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe yaşamak istiyoruz.”

Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, geldikleri seçim otobüsüyle miting alanından ayrıldı.



CİHAN

Yorumlar