Kemal Kılıçdaroğlu: Bu adam bir hukuk katilidir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarını dinlediğini belirterek, "Bu, hırsızlıktan daha büyük bir ayıptır, demokrasi ayıbıdır.

Google Haberlere Abone ol
Kemal Kılıçdaroğlu: Bu adam bir hukuk katilidir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarını dinlediğini belirterek, "Bu, hırsızlıktan daha büyük bir ayıptır, demokrasi ayıbıdır. Bu, hukukun ve adaletin katledilmesi demektir. Bu adam bir katildir, hukuk katilidir." dedi.

Partisinin Tekirdağ mitinginde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, internete düşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarını sabah Edirne’de dinlediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bir Başbakan, adalet bakanını arayıp, 'mahkeme kararı şöyle versin' diyemez. Dediği andan itibaren o koltukta oturamaz. Bu, hırsızlıktan daha büyük bir ayıptır, demokrasi ayıbıdır. Bu, hukukun ve adaletin katledilmesi demektir. Bu adam bir katildir, hukuk katilidir. Bana diyorlar ki neden bu kadar ağır konuşuyorsun diye, Allah aşkına ne söyleyeyim ben. Hukuk katili değil mi bu adam? Demokrasi katili değil mi bu adam? Adalet katili değil mi bu adam? Bir katilden başbakan olur mu? Hırsızdan başbakan olur mu? Yalancıdan başbakan olur mu? Bunda hepsi var. Bir de utanmadan milletin önüne çıkıyor. Ben merak ediyorum, bu ses kayıtları için ne diyecek. Bir gün bile o koltukta kalmaması gerekiyor, o koltukta oturmaması gerekiyor. Brüksel’de konuşurken, bizde demokrasi var diyor. Hiçbir zaman yürütme organı yargıya müdahale edemez diyor. Ses kayıtları çıktı. Ben ne demiştim, yalancıdan başbakan olmaz. Yalanı çıktı, hem de kendi sesiyle.” diye konuştu.

"Bunlar, yakında Erdoğan’a suikast ayağından bir şeyler yapabilirler. Ancak provokasyonlara alet olmayacağız." ifadelerini kullanan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şunları dile getirdi: “Hatırlıyorsunuz geçen seçimlerde kendisi helikopterle Tokat’a gidiyor, arabasına iki kişi kursun sıktı neymiş başbakana suikast yapıldı. Yalan, doğru bunları görün. Her türlü provokasyonu yapabilirler ama asla provokasyonlara alet olmayacağız.” diye ifade etti.
CİHAN

Yorumlar