Kekeme memur, verdiği hukuk mücadelesini kitaba dönüştürdü

Zonguldak’ta yaşayan konuşma engelli memur, konuşamadığı için yaşadığı mağduriyetleri, siyasal toplumsal düşünceleri ve memuriyet hayatı boyunca verdiği hukuk mücadelesini bir kitapta topladı.

Google Haberlere Abone ol
Kekeme memur, verdiği hukuk mücadelesini kitaba dönüştürdü

Zonguldak’ta yaşayan konuşma engelli memur, konuşamadığı için yaşadığı mağduriyetleri, siyasal toplumsal düşünceleri ve memuriyet hayatı boyunca verdiği hukuk mücadelesini bir kitapta topladı. Başar, özellikle kekeme olması dolayısıyla derdini tam anlatamadığı resmi kurum ve kuruluşlara karşı verdiği yazılı ve hukuki mücadelesinin örnek olması dileğinde bulundu.

'Hayatım, Davalarım ve Projelerim' isimli 168 sayfalık kitabı hakkında bilgi veren 2 çocuk babası Hasan Başar(46), “Kitabın konusu siyasetin, yargının ve eğitim sisteminin yeniden yapılandırılmasını içeriyor. Çünkü yaşadığım yargı sürecindeki edindiğim tecrübe ve gözlemler yargının doğrudan doğruya siyaset tarafından yönlendirildiği, mevzuatın son derece yanlış ve çelişkiler barındırdığını gördüm. Bundan hem yargı mensupları hem de halk rahatsız. Fakat siyasiler, milletvekilliği dokunulmazlığının verdiği zırhla bu sorunları görmezden geldiler. Mevcut eğitim sistemimiz de hak arama mücadelesine yer vermiyor. ‘Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu’ ayetinden yola çıkarak bilinçli bir seçmen kitlesinin eğitimi ve tespiti gerektiği ve bunun nasıl yapılacağını kitabımda belirttim. Ayrıca 2004 yılında başlayan 10 yıllık hukuk mücadelemi yazdım. Kazandığım bazı davaları ele aldım. Özellikle kekeme olduğum için derdimi tam anlatamadığım resmi kuruluşlarla yazılı ve hukuki mücadelemin herkese örnek olmasını istiyorum” dedi.

Başar kitabında ayrıca Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı ve memur olarak görev yaptığı eski adı Zonguldak Karaelmas Üniversitesi olan Bülent Ecevit Üniversitesi’yle ilgili dava süreçlerini, memuriyet sicili ve Ayasofya müzesinin yeniden camiye dönüştürülmesi davasının da yer aldığını kaydetti.

BAŞAR'IN 10 YILLIK HUKUK MÜCADELESİ

2 çocuk babası Hasan Başar(46), kamuoyunda kekeme memur ve konuşmakta çektiği sıkıntıyı yazarak, dava açarak gideren memur olarak biliniyor. Kendisine haksızlık yapıldığını düşündüğü kurum, kuruluş ve şahısları mahkemeye vermesiyle tanınan Başar, ilk hukuki mücadelesini İstanbul Sağlık Müdürlüğü’ne karşı yaptı. Kendisi ve eşinin tedavisi için Zonguldak’taki üniversite memurluğu görevinden İstanbul Sağlık Müdürlüğü’ne naklini isteyen Başar, kurumun reddetmesi üzerine müdürlüğe dava açtı. Davayı kazandı fakat bakanlık, naklen geçişleri bilgisayarlı kuraya bağladığı için naklini sağlayamadı.

Daha sonraki süreçte ise çalıştığı kurumun yönetimiyle sorunlar yaşadı. Disiplin cezaları aldı. Üst üste 3 yıl olumsuz sicilden görevine son verilen Başar, Devlet Memurları Sicil Yönetmeliğinin kaldırılması ve kendisine verilen olumsuz sicillerin iptali için 2008’de Bülent Ecevit Üniversitesi ve Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı’na karşı doğrudan Danıştay’a dava açtı. Davalar halen devam ediyor. Başar, 2010 yılında girdiği Sağlık Bakanlığı Özürlü Memurlar Sınavını kazanarak 2011 yılından bu yana Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde memuriyet hayatını sürdürüyor.

TELEKOM'A AÇTIĞI 2,5 KAT YAVAŞ KONUŞMA DAVASI İLGİ ÇEKTİ

Başar, 2005 yılında, normal insanlardan 2,5 kat daha yavaş konuştuğu gerekçesiyle Türk Telekom Genel Müdürlüğü'ne, konuşma özürlülere yönelik emsal teşkil edecek kontör ve internet indirimi konusunda açtığı davayla dikkat çekmişti. Dava sürecini temyiz ederek Yargıtay'a taşıyan Başar, bu davayı takip ederken devamsızlık yaptığı gerekçesiyle 2006 Ağustos'unda görev yaptığı üniversitedeki işini kaybetmişti.

Başar’ın 168 sayfalık kitabı, EKitapProjesi adıyla internet ortamında da bulunuyor. Elden satışı 20 TL olan kitap söz konusu internet adresi üzerinden pdf formatında ise 8 TL’den satılıyor. CİHAN

Yorumlar