Kediler, güzelliklleriyle yarıştı

Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen yaklaşık 140 kedi, Uluslararası Kedi Güzellik Yarışması’nda güzelliklerini sergiledi.

Google Haberlere Abone ol
Kediler, güzelliklleriyle yarıştı

Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen yaklaşık 140 kedi, Uluslararası Kedi Güzellik Yarışması’nda güzelliklerini sergiledi. Tüysüz siphinx kediler, cüce kediler, İngiliz ve İskoç ırklarının gibi birçok kedinin katıldığı yarışmaya, hayvan severlerin yanı sıra çocuklar da büyük ilgi gösterdi.

Avrupa’nın ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen kedi severler, Dünya Kedi Irkları Derneği ve Dünya Kedi Federasyonu tarafından Zeytinburnu Olivium AVM’de düzenlenen Uluslararası Kedi Yarışması’nda bir araya geldi. Dünyanın çeşitli yerlerinden gelen en özel kediler, güzelliklerini sergiledi. Kedilere, hayvan severlerin yanı sıra çocuklarda yoğun ilgi gösterdi. Kedi Irkları Derneği Başkanı Yasemin Hocaoğlu, yarışmaya gelen yaklaşık 140 kedi olduğunu söyledi. Hocaoğlu, “Kayıtlarımız hala devam ediyor. 13 ülkeden yarışmacılarımız geldi. Derneğimizde çok güzel ırklar var. Aynı zamanda hayvanların ırklarını korumak insanların en önemli görevlerinden birisidir. Eğer Ankara kedisi Van kedisi şuan mevcutsa bunun en önemli nedeni ırkların koruma altına alınmasıdır. Bu tür organizasyonlarla vatandaşları bilinçlendirmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tüysüz siphnx kedi sahibi Veteriner Hekim Pelin Ersoylu, “Bu Siphnx kedisi Mısır ırkı ancak biz Ukrayna’dan aldık. En büyük özelliği tüysüz olması kaş, bıyık ve kirpikleri de yok. Kediler içerisinde tüySüz olan tek ırk yarışmada aynı ırktan iki rakibimiz daha var. İnşallah iyi olan kazanır.” diye konuştu.

Kedileri hakkında bilgi veren kedi iki kedi sahibi Özlem Uşaklıgil ise, şunları kaydetti: “İki kedim var biri tüylü İngiliz ırkı diğer ise İskoç kedisi. Çocukluğumdan beri sokakta bulduğum kedileri getirirdim eve artık safkan kediye geçtim. Sokak kedilerimde çok oldu. kedilere olan ilgim küçüklüğümden beri var. Şuan ki yarışma ırk standartları yarışması olduğu için güzellik değil de standartlara uygun olup olmadığı değerlendiriliyor. Her yarışmada alınan dereceler dünya şampiyonluğuna kadar devam ediyor. Final de en iyi kedi seçilmeleri önemli ancak burada bulanan kediler zaten dereceli.”

Yarışmaya iki kedisi ile birlikte katılan İzzet Özkestereci, “Kedi hanımın hobisi İzmir’den geliyoruz. İki kedimizi yarışmaya sokmak için geldik. Kedimizin adı Anfiza, Kiev doğumlu ve bayan bir kedi.” şeklinde konuştu.

Yarışmaya gelen çocuklar, kedilerin bazılarını güzel bazılarının ise ürkütücü olduğunu söyleyerek kedi sahibi olmak istediklerini belirtti.
CİHAN

Yorumlar