Kedi vahşetine Ereğlili hayvanseverlerden tepki

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Gönülden Hayvanseverler Derneği yönetimi ve üyeleri, sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan kedi vahşetini kınamak amacıyla yürüyüş yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Kedi vahşetine Ereğlili hayvanseverlerden tepki

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Gönülden Hayvanseverler Derneği yönetimi ve üyeleri, sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan kedi vahşetini kınamak amacıyla yürüyüş yaptı.

Ereğli Gönülden Hayvanseverler Derneği yönetimi ve üyeleri, geçtiğimiz günlerde Eskişehir'de bir kişinin kedi vahşetini sosyal medyada paylaşması üzerine tepki yürüyüşü gerçekleştirdi. Yaklaşık 30 kişilik grup, kedi ve köpekleri ile Meydanbaşı Caddesi üzerinde toplanarak anıt önüne yürüdü. 1 kilometre yürüyen ve sloganlar atan topluluk, anıt önünde basın açıklaması yaptı. Dernek üyesi Gülper Kurt yaptığı açıklamada, "Hayvan öldürmek insan öldürmek arası sadece bir adımdır. Eskişehir’de bir cani, evindeki bir kediyi bıçaklayarak işkence ile öldürmüştür. Ayrıca bu cani, hayvanın bağırsaklarını dışarıda olarak evin içinde dolaşmasını sapık bir zevkle seyretmiş ve videoya da aldırmıştır. Bu cani katil hiçbir ceza almadan serbest bırakılmıştır. Bugün burada ve Türkiye’nin dört bir yanında merhamet ve vicdan taşıyan binlerce kişi bu vahşeti kınamak ve tek ses olarak ‘Kedi katili serbest. Niçin?’ diye sormak için bir araya geldi. Evet, bir katil nasıl serbest kalır? Çünkü hayvana işkence, vahşet, maalesef tıpkı yere tükürmek veya yasak yerde sigara içmek gibi basit eylemlerle aynı çizgide değerlendirilmiş ve kabahat olarak görülmüştür. Dolayısı ile hakim ve savcı vicdanen istese de hayvanlara işkence uygulayanlara ceza verememektedir. Oysa hayvan öldürmek insan öldürmek arası sadece bir adımdır. Bütün katilerin ve toplum düşmanlarının mazisinde hayvanlara yapılan işkence vardır. Caniler, katiler öldürmeyi hayvanları öldürerek öğrenmişlerdir. Bu gerçekler ışığında Türkiye Büyük Milet Meclisi’nden somut bir talebimiz var. Hayvana işkence yapan, vahşet uygulayan, onun yaşam hakkını gasp eden kişiler hapisle cezalandırılsın. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ‘kabahatler’ kapsamından çıkıp, Türk Ceza Kanunu kapsamına alınsın. Bu kediyi vahşice öldüren bu sapık, mutlaka adalet önüne çıkartılmalı, yargılanmalı ve ceza almalıdır. Adalet, mazlumun hakkına koruduğu sürece adalettir." dedi. CİHAN

Yorumlar