Kedi öldüren üniversiteliyi rektörlük kınadı: En ağır şekilde cezalandırılacak

Eskişehir’de bir üniversite öğrencisinin sosyal paylaşım sitesine yüklediği videoda bir kediyi işkence ederek öldürmesi sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

Google Haberlere Abone ol
Kedi öldüren üniversiteliyi rektörlük kınadı: En ağır şekilde cezalandırılacak

Eskişehir’de bir üniversite öğrencisinin sosyal paylaşım sitesine yüklediği videoda bir kediyi işkence ederek öldürmesi sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Konuyla yakından ilgilenen hayvan hakları dernekleri ve hayvanseverler, kediyi öldüren öğrencinin okuldan atılması ve hukuki anlamda cezalandırılması için sosyal medyada kampanya başlattı. Öte yandan, Osmangazi Üniversitesi yönetimi de yaptığı açıklamada, yaşanan olayı şiddetle kınayarak üniversite öğrencisinin en ağır şekilde cezalandırılacağını belirtti.

Sosyal medya’da yer alan iddialara göre, kafede bulduğu bir kediyi sahiplenen üniversite öğrencisi C.A, kediye çeşitli işkenceler uygulayarak öldürdü. Bu anları videoya çekerek sosyal medyada paylaşan C.A’yı arkadaşları fark etti.
Olayın sosyal medyada yayılmasının ardından üniversite öğrencisi için kampanya başlatıldı. Öğrencinin fotoğraflarının paylaşılmasının ardından hayvanseverler, C.A.’nın okuduğu Osmangazi Üniversitesi’ni göreve çağırdı. Sosyal Medya üzerinden dilekçe hazırlayan hayvanseverler, elektronik posta olarak C.A.'nın gerekli cezayı alması için Osmangazi Üniversitesi'ne yolladı. Üniversite öğrencisinin okulda atılmasını isteyen hayvanseverler, hukuki anlamda da en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini ifade etti.

ESOGÜ: EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAK

Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü yazılı açıklama ile yaşanan olayı nefretle kınadı. Üniversite öğrencisinin en ağır şekilde cezalandırılacağı belirtilen açıklamada, “Sosyal paylaşım ve çeşitli iletişim sitelerinde yayınlanan, Üniversitemiz Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi C.A’nın, hayvan haklarını ihlal eden ve bizleri derinden üzen video görüntülerini nefretle kınıyoruz. Yapılan fiil ile ilgili olarak, söz konusu öğrenci hakkında gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmış olup, fiilin Üniversitemiz Disiplin Yönetmeliği çerçevesinde en ağır şekilde cezalandırılması konusundaki hassasiyetimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz. Gençlerimizin insani bir takım değerlere bağlı ve etik kurallar çerçevesinde yetiştirilmeleri konusunda toplumda her kesimin gerekli hassasiyeti ve özeni göstermesi hepimizin ortak arzusudur.” ifadelerine yer verildi. CİHAN

Yorumlar