Kedi işkencesi, hayvanseverleri sokağa döktü

Eskişehir’de bir üniversite öğrencisinin bıçakladığı kedisinin ölüm anını sosyal medyada paylaşmasını protesto eden hayvanseverler, Taksim’de eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Kedi işkencesi, hayvanseverleri sokağa döktü

Eskişehir’de bir üniversite öğrencisinin bıçakladığı kedisinin ölüm anını sosyal medyada paylaşmasını protesto eden hayvanseverler, Taksim’de eylem yaptı. Eylemciler, hayvanlara yapılan şiddete karşı topladıkları imzaları Başbakanlığa gönderecek.

Geçtiğimiz günlerde Eskişehir’de bir üniversite öğrencisinin yatağını pislettiği için kedisine işkence ederek öldürmesi ve işkence sırasında çektiği görüntüyü Facebook’a koyması hayvanseverlerin tepkisini çekti. Öğle saatlerinde Taksim’de toplanan grup Tarlabaşı Bulvarı’ndan yürüyerek Galatasaray Meydanı’na geldi. Düdük ve ıslık çalan hayvanseverler, ‘Mahallenizde hayvana tecavüz eden ve şiddet uygulayan varsa çocuklarınız güvende değil’, ‘Katilim serbest niçin?’ ‘Hayvanlar üzerinde deneye hayır’, ‘5199 sayılı yasa kabahat değil, suçtur’ yazılı pankart taşıdı. Hayvanlara karşı girişilen şiddet ve tecavüz eylemlerinin ceza kanunu kapsamında cezalandırılmasını isteyen eylemciler imza kampanyası başlattı. Bu konuda acil farkındalık yaratılmasını isteyen eylemciler, imzaları Başbakanlığa ileteceklerini söyledi.

Eyleme pek çok sanatçı da destek verdi. Bir imza da kendisi atan Oyuncu Tuna Arman, hayvanları öldüren kişilerin toplumla beraber yaşadıklarına dikkat çekti. Hayvanların canlı olduğuna vurgulayan Arman, “Hayvanların canlı olduklarını anlatmak istiyoruz. Bu yüzden sokaklardayız.” dedi.

Grup adına yapılan açıklamada ise görüntülerin sosyal medyaya bomba gibi düştüğü ifade edildi. Ruhen sapkın olmayan ve suça karşı eğilimli olmayan bir kişinin bir kedinin can çekişen görüntülerini kameraya çekemeyeceği belirtilen açıklamada, hayvana karşı girişilen suçların ceza kanunu kapsamına alınması gerektiği dile getirildi.

CİHAN

Yorumlar