Keçiboynuzundan yapılan Manavgat lokumu fuarda görücüye çıktı

Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği(MASİAD), susamdan, sonra keçiboynuzu(harnup) ürünlerini tanıtma çalışmasına başladı.

Google Haberlere Abone ol
Keçiboynuzundan yapılan Manavgat lokumu fuarda görücüye çıktı

Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği(MASİAD), susamdan, sonra keçiboynuzu(harnup) ürünlerini tanıtma çalışmasına başladı.

MASİAD 5. Potansiyel İş Kadınları Fuarı Manavgat Cumhuriyet Fuarı açıldı. Fuarın açılışını Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu(MYO) Müdürü Doç. Dr. Hacer Bakır Sert, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, MATSO Meclis Başkanı Kerim Erdem, MASİAD Başkanı Turgay Akar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Koçanlı, oda başkanları ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yaptı. Başkan Turgay Akar, bir gün sürecek olan fuarda gıda ev el işi olmak üzere 81 stantın açıldığını bildirdi.

Bu yıl 5'ncisini düzenledikleri MASİAD 5. Potansiyel İş Kadınları Fuarı'nın ana temasının keçiboynuzu ve ürünleri olduğunu belirten Akar, bu sene ilk defa Türkiye'de Manavgat'ta üretilen 'keçiboynuzu lokumu'nun tanıtımını yaptıklarını söyledi. MASİAD'ın her yıl Manavgat'ın bir ürün değerinin tanıtımını yaptığını hatırlatan Akar, geçen yıl susamı tanıttıklarını, önümüzdeki yıl ise defne ve defne ürünleri olacağını kaydetti.

Fuarla ev hanımların ve genç kızların evlerinde ürettiği el emeği göz nuru eserleri gün yüzüne çıkarmak ve aile ekonomisine katlı sağlamayı amaçladıklarını belirten Akar, "Bu yılki fuarımızın ana teması bölgemizde yetişen keçiboynuzu ve keçiboynuzundan yapılan lokum, keçiboynuzu kahvesi, keçiboynuzu pekmezi ve kek yapımında kullanılan keçiboynuzu tozu oldu. Fuarımıza teşrif eden misafirlerimiz hayatlarında ilk defa keçiboynuzu lokumu ikramı yapmanın sevincini yaşadık. Turizm fuarında da Manavgat'ın değerlerini tanıcağız. Turizm fuarlarında ülkelerin kendine özgü değerleri tanıtılıyor. Manavgatımızın bu bağlamda çok sayıda değeri var." ifadesini kullandı.

Manavgat Ali Özen Keçiboynuzu Ürünleri Üretim Fabrikası Genel Müdürü Özcan Özen, ilk etapta deneme ve ikram amaçlı 500 kilogram keçiboynuzu lokumu üretiklerini söyledi.
Talep doğrultusunda 500 kilogramı 2, 3, 4 ve 5 katına çıkaracaklarını belirten Özen, damak tadı uzmanları ve misafirlerin keçiboynuzu lokumunun tadını lezzetli bulmalarını sevindirici bulduklarını kaydetti. Özen, "Keçiboynuzu çok şifalı. Özellikle kışın pekmezi çok tercih ediliyor. Biz firma olarak buna lokumu da ekledik. Umarım yerli ve yabancı misafirlerimiz Manavgat'ta harnuptan yapılan lokumu beğenir." dedi. CİHAN

Yorumlar