Kdz. Ereğli’de yılın sürücü ve yayası altınla ödüllendirildi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Trafik Haftası nedeniyle Nurdan ve Orhan Oğuz İlköğretim Okulu’nda düzenlenen etkinlikte, yılın sürücüsü ile yayası plaket ve altınla ödüllendirildi.Kdz. Ereğli Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlköğretim...

Google Haberlere Abone ol
Kdz. Ereğli’de yılın sürücü ve yayası altınla ödüllendirildi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Trafik Haftası nedeniyle Nurdan ve Orhan Oğuz İlköğretim Okulu’nda düzenlenen etkinlikte, yılın sürücüsü ile yayası plaket ve altınla ödüllendirildi.

Kdz. Ereğli Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda Trafik Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kdz. Ereğli İlçe emniyet Müdürü Timur Özgen, etkinlikte Trafik Haftası’nın önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Polis ve jandarmanın yıl boyunca denetimler yaparak kazaları en aza indirmek için çalıştığını ancak en büyük görevin yaya ve sürücülere düştüğünü ifade eden Özgen, “12 ay boyunca her birimiz, sanki trafik haftasındaymışız gibi yaya ve sürücü olarak kurallara uyarsak zannediyorum bütün sene trafik haftası olur ve kutlu ve mutlu olur.” dedi.

Öğrenci velilerine, çocuklarına, daha ilkokul çağında iken trafik kurallarını öğretmeleri ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyarmaları gerektiğini vurgulayan Özgen, “Henüz yürümeye başlamış bir bebek ve yıllarca sürücülük yapmış bir otobüs şoförü her biri trafiğin içerisinde yer alıyor. Dolayısıyla kurallar bütünü olmaksızın trafiğin içerisinde bulunulması sonucunda kazaları beraberinde getiriyor. Biz tabi ki kazaların minimum noktaya indirilmesi konusunda gerekli teknik çalışmaları emniyet ve jandarma olarak yapmaktayız. Ancak yaya ve sürücülere çok büyük görevler düşüyor bu konuda. İşte bu hafta içerisinde yayalara ve sürücülere hangi görevler düşüyor kurallara ne şekilde uyulması gerekiyor onu bir kez daha hatırlatmak için buradayız. Yoksa bu bir hafta içerisinde trafik kurallarının tamamını malumunuz anlatamıyoruz. 12 ay boyunca her birimiz sanki trafik haftasındaymışız gibi yaya ve sürücü olarak kurallara uyarsak zannediyorum bütün sene trafik haftası olur ve kutlu ve mutlu olur.” diye konuştu.

Konferansa katılan öğrenci ve velilere, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan sinevizyon gösteriminde trafik ve önemi anlatılırken, emniyet kemerinin hayattaki önemine ilişkin kaza görüntüleri izletildi. Daha sonra Trafik Haftası nedeniyle düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerden bazıları, şiir ve yazılarını okuduktan sonra ödülleri verildi. Öğrencilere ödüllerini, Alaplı Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Üsteğmen Emre Balcı ile etkinliğin yapıldığı okulun kurucuları Nurdan ve A.Orhan Oğuz verdi. Trafik Haftası nedeniyle ilçede yılın sürücüsü Ayhan Demircan ile yılın yayası seçilen Kemal Feridun Köprülü’ye, plaket ve altın ödülünü ise Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen takdim etti.

Etkinliğe; Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen ile Alaplı Jandarma Komutanı Emre Balcı’nın yanı sıra Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Numan Korkmaz, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek’in ve Kdz. Ereğli İlçe emniyet Müdürlüğü’ndeki karakol ve birimlerde görevli amir ve komiserler katıldı. Programda öğrenciler halk oyunları gösterileri sergiledi.

CİHAN

Yorumlar