Kdz. Ereğli’de trafiği durduran eylemcileri polis gözaltına aldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Soma’da önceki gün meydana gelen maden kazasını protesto etmek için yola çıkıp trafiği kesen öğrencilere polis müdahale etti. İki öğrenci, 'trafik güvenliğini tehlikeye sokmaktan' haklarında işlem yapılıp...

Google Haberlere Abone ol
Kdz. Ereğli’de trafiği durduran eylemcileri polis gözaltına aldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Soma’da önceki gün meydana gelen maden kazasını protesto etmek için yola çıkıp trafiği kesen öğrencilere polis müdahale etti. İki öğrenci, 'trafik güvenliğini tehlikeye sokmaktan' haklarında işlem yapılıp ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Kdz. Ereğli’de Eğitim Fakültesi öğrencileri, Soma’daki maden kazasını protesto etmek için dün başlattıkları eyleme bugün de devam etti. Eylem sırasında iki öğrenci, madenci kıyafetleri giyip baret takarak, ellerinde “Kaza değil cinayet” yazılı dövizi taşıdı. İki öğrenci bir süre kaldırımda yürüdükten sonra yol ortasında durup açtıkları dövizi sürücülere göstererek trafiği kestiler.

Bayram Mirzaoğlu ve Vedat Ergül isimli iki öğrencinin yolu trafiğe kapattığını gören Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliği ekipleri, müdahale etti. İki eylemciyi önce kaldırıma çıkartan polis ekipleri daha sonra emniyete götürdü. Öğrencilerin ifadeleri alınması sırasında kendileri ile görüşmek isteyen arkadaşlarına ise izin verilmedi. Üniversiteli öğrenciler, emniyet binasının karşısında bir süre kaldırımda bekleyip gözaltındaki arkadaşlarının serbest bırakılmasını bekledi.

Gözaltına alınan iki öğrenci, “Trafik güvenliğini tehlikeye sokmak”tan haklarında yasal işlem yapılırken, alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Öğrenciler serbest bırakılmalarının ardından eylemlerine devam etti.

CİHAN

Yorumlar