KCK'nın 'Kent meclisleri' davasında tüm sanıklara tahliye

Diyarbakır'da, KCK'nın kent meclisleri yapılanmasına yönelik 2011 yılında yapılan operasyonda tutuklanan ve haklarında dava açılan 31'i tutuklu 95 sanıklar için karar çıktı.

Google Haberlere Abone ol
KCK'nın 'Kent meclisleri' davasında tüm sanıklara tahliye

Diyarbakır'da, KCK'nın kent meclisleri yapılanmasına yönelik 2011 yılında yapılan operasyonda tutuklanan ve haklarında dava açılan 31'i tutuklu 95 sanıklar için karar çıktı. Davaya bakan özel yetkili 5. Ağır Ceza Mahkamesi'nin kapatılmasının ardından dosyanın gönderildiği 1. Ağır Ceza Mahkemesi, tüm tutuklu sanıkların tahliyesine karar verdi.

Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılması ile birlikte Cumhuriyet Başsavcısı'nın dosyayı 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermesinin ardından dava dosyasını değerlendiren Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 31 sanığın tahliyesine karar verdi. 'Kent meclisleri' davasında sanıklar hakkında, 'Örgüte üye olmak ve yönetmek, kanuna aykırı toplantı ve gösteri düzenlemek, örgüt adına suç işlemek, örgüt propagandası yapmak ve eylemleri organize etmek' suçlarından 3 ile 15 yıl arasında değişen hapis cezası isteniyordu.

Diyarbakır'da 3 yıl önce düzenlenen operasyonda KCK'nın kent meclisleri bünyesinde mahkemeler kurduğu iddia edilmişti. CİHAN

Yorumlar