KCK’lıları mahkeme serbest bırakınca, PKK da kaçırdıklarını serbest bırakıyor

KCK yapılanmasıyla ilgili ana davada tutuklu olanların tahliye edilmelerinin ardından PKK’da daha önce kaçırdıkları şahısları birer birer serbest bırakıyor.

Google Haberlere Abone ol
KCK’lıları mahkeme serbest bırakınca, PKK da kaçırdıklarını serbest bırakıyor

KCK yapılanmasıyla ilgili ana davada tutuklu olanların tahliye edilmelerinin ardından PKK’da daha önce kaçırdıkları şahısları birer birer serbest bırakıyor. Güçlükonak'ta 5 kişinin önceki gün serbest bırakılmasının ardından, yaklaşık bir sene önce PKK tarafından kaçırılan Silopi eski Belediye Başkan Vekili Hüsnü Yıldırım da dün akşam serbest kaldı.

Diyarbakır'daki Özel Yetkili Mahkemelerin yasa ile kapatılması üzerine Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi ve Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden KCK ana davasında yaklaşık 60 kişinin tahliye edilmesinden sonra PKK’da daha önce kaçırdığı korucu ve bazı vatandaşları bir bir serbest bırakmaya başladı. Şırnak’ın Güçlükonak ilçesinden daha önce kaçırılan korucu Nimet Özbey ve Abdulvahap İlhan ile Emin, Latif Özbey ve korucu oğlu olan Ramazan adında bir vatandaş önceki gün serbest bırakıldı. Dün gece de yaklaşık bir yıl önce PKK tarafından kaçırılan Silopi eski Belediye Başkan Vekili Hüsnü Yıldırım ve meclis üyeleri Selahattin Atız ile Ayhan Tanış serbest bırakıldı.

Türkiye'den 1 yıl önce Kuzey Irak'a gittikten sonra bir daha kendilerinden haber alınamayan Şırnak'ın Silopi İlçesi eski Belediye Başkan Vekili Hüsnü Yıldırım ile meclis üyeleri Selahattin Atız ve Ayhan Tanış, bugün Habur Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yaptı. Yıldırım, kendilerini Dohuk'ta PKK'lıların kaçırdığını ve 1 yıl alıkonulduklarını söyledi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Belediye Başkanı BDP'li Emin Toğurlu'nun 23 Ekim 2011 tarihinde KCK soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından Silopi Belediye Meclisi'nin yaptığı seçimde Belediye Başkan Vekilliği'ne Hüsnü Yıldırım getirildi. Bir süre sonra Yıldırım, partisi ile sorun yaşayınca BDP'den ihraç edildi. İhraç edilmesinin ardından Belediye Başkan Vekilliği'ne devam eden Hüsnü Yıldırım, beraberinde meclis üyeleri Selahattin Atız, Ayhan Tanış ile birlikte 19 Nisan 2013 tarihinde belediyeye ile ilgili ziyaretlerde bulunmak üzere Kuzey Irak'a gitti. Ancak Başkan Vekili ve iki meclis üyesinden o günden beri haber alınamayınca yakınları, Silopi'de polise kayıp başvurusu yaptı. Silopi Belediyesi'nde Hüsnü Yıldırım'dan haber alınamaması üzerine Başkan Vekilliği'ne Abdulkadir Sönmez getirildi. Yaklaşık 1 yıldır kendilerinden haber alınmayan Silopi eski Belediye Başkan Vekili Yıldırım, beraberindeki eski meclis üyeleri Selahattin Atız ve Ayhan Tanış ile birlikte dün akşam saatlerinden Silopi'den Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. Habur'da emniyet güçleri tarafından ifadeleri alınan 3 kişi daha sonra serbest bırakılırken, yakınları tarafından karşılandı.

Eski Başkan Vekili Hüsnü Yıldırım, Kuzey Irak'ın Dohuk kentinde gezerken PKK'lıların kendilerine alıp, dağlık bir bölgeye götürdüklerini, bir süre burada kaldıktan sonra 2 gün yürüdükten sonra başka bir bölgeye götürüldüklerini söyledi. Yıldırım, kendilerine kötü bir muamele yapılmadığını belirterek, "Onların iyi niyetini gördük. Her hangi bir şikayetimiz yok ama mağduriyetimizi dile getiriyoruz. 1 yıldır halkımızdan ayrıyız. Görevimizi yapamadığımız için mağduriyet yaşadık. Hak etmediğimiz sorunlar ile karşılaştık. Bütün halkımızın bunu iyice görmesini istiyoruz. Kimlerin ne hata yaptığını, öyle rasgele tutuklama gibi bir durum olmaması gerekirken, öyle bir durumla karşılaştık." diye konuştu.

Eski meclis üyesi Selahattin Atız da, "Demokraside çareler tükenmez diyorlar. Seçimler yapıldığı zaman seçimlerin sonucuna itiraz olabilir. Eğer seçim sonucu kesin ise itaat edilir, saygı duyulur. Seçim sonuçlandığı takdirde 'Hayır olmaz efendim benim dediğim olacak' deniliyorsa, orada demokrasi sorunu vardır." dedi.
CİHAN

Yorumlar