KCK Yöneticisi Kalkan: Adım atılmazsa gerilla müdahale eder

KCK’nın Kandil’deki yöneticilerinden Duran Kalkan, gerçekten çözüm yönünde adım atılmaz ve Öcalan’ın ortaya koyduğu projelere karşılık verilmezse müdahalenin gündeme geleceğini söyledi.Örgütün yayın organlarından Fırat Haber...

Google Haberlere Abone ol
KCK Yöneticisi Kalkan: Adım atılmazsa gerilla müdahale eder

KCK’nın Kandil’deki yöneticilerinden Duran Kalkan, gerçekten çözüm yönünde adım atılmaz ve Öcalan’ın ortaya koyduğu projelere karşılık verilmezse müdahalenin gündeme geleceğini söyledi.

Örgütün yayın organlarından Fırat Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Duran Kalkan, “Çözüm ışığı görülmüyor ya da ışığın önü hep kapatılmak isteniyor. Aslında sorunların çözümü için bir ışık yok değil. Proje oluşturulmamış değil, çaba az değil, ama bunları hayata geçirmede sorunlarımız var, zorluklarımız var.” ifadelerini kullandı.

AKP’nin bu süreç içerisinde bin 600 tane karakolun yeniden yapımını kararlaştırdığını öne süren Kalkan, “180 tanesi Hakkâri’de yapılacak. Bütün Kürdistan'da 1600 karakol. Bunları yapmak için devletin bütün imkânları seferber ediliyor. Bütçenin hepsi buraya verilmiş durumda. Sanki o bütçe görüşmeleri boşuna olmuş. Bu bakımdan AKP'nin açıklamalarına tek yandan bakmamak gerekli, bunların hepsi oyun, hile. Biz böyle algılıyoruz, böyle algılamak zorundayız da. Gözümüzle gördüğümüz yeni bir durum ya da tutum yok.” dedi.

Hükümetin MİT yasasıyla ilgili düzenlemesine değinen Kalkan, “Bırak yasal çerçeveyi, MİT'e saldırı hakkı verildi. Ülke içinde ve dışında her türlü kirli operasyon yapma yetkisi verildi. Bazıları dediler, yeni Yeşiller olacak. Acaba o yasaya dayanarak MİT, PKK-KCK yöneticilerini katletme planları mı yapıyor, onun peşinde mi koşacak, bunun üzerinde durulsun, bu açıklansın.” şeklinde konuştu.

Kalkan, şunları söyledi: “Eğer gerçekten de çözüm yönünde adım atılmaz, Önder Apo’nun ortaya koyduğu projelere karşılık verilmez, halk üzerindeki bu baskı terör devam ederse Kürdistan’da güya işte her taşın ve her tepeciğin üzerine karakol yaparak tam bir asker hegemonyası sistemi kurulmak isteniyor - gerilla da müdahale eder, halk da müdahale eder. Herkes de müdahale eder buna. Bunu herkes bilmeli.” CİHAN

Yorumlar