'KCK Türk Bayrağını yakarken, Camia Türk bayrağını dalgalandırıyor'

AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak'ın, Hizmet Camiasını terör örgütü KCK'ya benzetmesine Erzurumlular sert tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
'KCK Türk Bayrağını yakarken, Camia Türk bayrağını dalgalandırıyor'

AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak'ın, Hizmet Camiasını terör örgütü KCK'ya benzetmesine Erzurumlular sert tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın ve Milletvekili Aksak'ın geçen hafta sonu partilerinin belediye başkan aday tanıtımı toplantısında Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet Camiasına yönelik mesnetsiz iddiaları ve KCK benzetmesine tepkiler devam ediyor. Özel bir sağlık merkezinde görevli doktor Fatih Aras, Bakan Ala ve Milletvekili Aksak'ın, Hocaefendi'ye yönelik sözlerine tepki gösterdi. Dr. Aras, "Efkan Ala Bey'in pazar günkü belediye başkan tanıtım programında hemşehrimiz, Allah dostu, büyük mütefekkir, Muhterem Hocaefendi'ye yönelik mesnetsiz yakıştırmalarından dolayı, hakarete varan usturupsuz konuşmalarından dolayı, Erzurumlu olarak, ülkücü camia olarak kınıyoruz. Hocaefendi hemşehrimiz, Hocaefendi'nin hizmetlerini bildiğimiz için onun arkasındayız, destekçisiyiz." dedi.

KCK TÜRK BAYRAĞI YAKARKEN, HİZMET CAMİASI TÜRK BAYRAĞINI DÜNYADA DALGALANDIRIYOR

Hizmet hareketinin terör örgütü KCK'ya benzetilmesinin kabul edilemez olduğuna dikkat çeken Dr. Murat Aras, "Muhyettin Aksak'ın, Hocaefendi'yi, Hizmet Hareketini, KCK'ya benzetmesi bizi son derece üzmüştür. KCK Türk bayraklarını yakarken Ortadoğu'da, Afrika'da, Amerika Birleşik Devletleri'nde Türkçeyi öğretmiş, Türk bayrağını dalgalandırmış, Özal'ı, Demirel'i yurt dışındaki ülkelerde Hizmete ait kolejlerin öğrencileri İstiklal Marşı ile karşılamış. Böyle bir insanın, Hizmet Hareketini, KCK'ya benzetmesi son derece üzmüştür, yaralamıştır. Bu husustan dolayı Efkan Ala ve Muhyettin Aksak'ı Erzurumlu olarak kınıyoruz. Biz normalde Muhyettin Aksak'ın, KCK'lılarla hizmet hareketini bir tutup, bir görüp, hizmet hareketini kıyaslamasını kınıyoruz, Hizmet Hareketini Türk Bayrağına övgüsünü, sahip çıkışını, Türk- İslam sentezini dünyaya yaymasına, sahip çıkmasına şahit olan ben ve ülkücüler Hocaefendi'ye teşekkür ediyoruz. Benzetmesinden dolayı Erzurumlular ve Dadaşlar olarak Aksak'ı kınıyoruz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar