KCK, Suruç'ta esnafa tehditle kepenk kapattırdı

PKK’nın paralel yapılanması KCK esnaf’a tehdit ve şantajla kepenk kapattırdı. Fransa'nın Başkenti Paris'te 9 Ocak 2013 tarihinde suikast sonucu öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şöylemez’in ölüm yıldönümlerini bahane eden PKK’nın paralel yapı.

Google Haberlere Abone ol
KCK, Suruç'ta esnafa tehditle kepenk kapattırdı

PKK’nın paralel yapılanması KCK esnaf’a tehdit ve şantajla kepenk kapattırdı.

Fransa'nın Başkenti Paris'te 9 Ocak 2013 tarihinde suikast sonucu öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şöylemez’in ölüm yıldönümlerini bahane eden PKK’nın paralel yapılanması KCK, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde esnafa tehdit ve şantajla kepenk kapattırdı.

Yaşanan çözüm süreci ile beraber kepenklerin eskisine oranla daha az kapattırıldığını vurgulayan Suruçlu esnaflar ancak, Türkiye’nin 2014 yılında yapılacak seçim atmosferine girmesiyle beraber Doğu ve Güneydoğu’da KCK’nın bölgedeki tehdit ve şantaj gücünü iyiden iyiye arttıracağını söyledi.

Sadece fırın ve eczanelerin kepenk kapatmadığı ilçede, sokaklarda vatandaşların da olmaması dikkat çekerken, özel harekât ve polis zırhlı araçların kritik noktalarda nöbet tutarak devriye attığı gözlemlendi. CİHAN

Yorumlar