KCK ile Barzani arasındaki ‘istihbarat’ gerginliği devam ediyor

Terör örgütü KCK, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin "PKK ve Cemil Bayık, Kürdistan düşmanlarını ikna etmek için iftiralar atıyor. Acaba siz hangi ülke istihbaratının emriyle Barzani ve KDP'ye düşmanlık yapıyorsunuz?"...

Google Haberlere Abone ol
KCK ile Barzani arasındaki ‘istihbarat’ gerginliği devam ediyor

Terör örgütü KCK, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin "PKK ve Cemil Bayık, Kürdistan düşmanlarını ikna etmek için iftiralar atıyor. Acaba siz hangi ülke istihbaratının emriyle Barzani ve KDP'ye düşmanlık yapıyorsunuz?" şeklindeki açıklamasına cevap verdi. KCK Barzani’nin lideri olduğu Kürdistan Demokrat Partisi (KDP)’nin açıklamasında söylediği şeyi kendisinin yaptığını öne sürerek, "Kürt düşmanlarını sevindiren ve dış istihbarat güçlerinin yapmak istediği, ama yapamadığını yapan anlayış ve tutumla hareket etmektedir." ifadelerini kullandı.

Barzani’nin lideri olduğu Partiya Demokrat a Kurdistanê(KDP) resmi sitesinden iki gün önce yapılan açıklamada KCK yöneticisi Cemil Bayık’a sert cevap verilmişti. Bayık’ın ‘Barzani’nin Sünni Araplarla, IŞİD ve diğer terörist gruplarla Ürdün’de toplanıp Musul için plan yaptığı’ iddiasına Barzani, "PKK ve Cemil Bayık, Kürdistan düşmanlarını ikna etmek için iftiralar atıyor. Acaba siz hangi ülke istihbaratının emriyle Barzani ve KDP'ye düşmanlık yapıyorsunuz?” diye yanıt vermişti. Barzani’nin bu çıkışı üzerine KCK bugün açıklama yaptı. Örgütün yayın organlarında yer alan açıklamada Barzani’nin partisi de aynı ifadelerde suçlandı. KCK, KDP’nin sitesinde yaptığı açıklamaya KDP’lilerin de inanmadığı ve hiç kimsenin de inanmayacağı biçimde PKK'yı istihbarat örgütlerinin emrinde çalışan ve onlara hizmet eder gibi gösterdiğini hatırlatarak, "PKK'yı başka güçlerin hizmetinde göstermek vicdansızlık olduğu gibi kimsenin inanmayacağı bir iftiradır. KDP sitesindeki açıklama ‘çamur at izi kalsın’ anlayışıyla yapılmıştır. Bu tür basit yöntemlerle PKK'yı karalamaya çalışmak sorumsuz bir davranıştır ve Kürtler arası birliğe hizmet etmez. Tüm Kürt halkı ve siyasi güçleri bilmektedir ki PKK tarihinde hiçbir güçle bir olup başka bir gücün üzerine gitmemiştir. Bundan sonra da PKK tarihinde böyle bir şey görülmeyecektir. Bırakalım fiili birlikte olmayı, siyasi olarak da dış bir gücün etkisi ya da ilişkisi sonucu başka bir Kürt siyasi gücüyle karşı karşıya gelmeyecektir. Şimdiye kadar da böyle bir pratiği yoktur. Bu gerçeklik ortadayken PKK'yı istihbarat örgütleriyle göstermek kuru bir iftira olduğu gibi KDP'ye de hayır getirmez. Sadece KDP'nin basit yaklaşımlarla hareket ettiği gibi bir algının oluşmasına vesile olur. KDP'nin PKK ve PKK yönetimine karşı düşmanlık yapmasını ve her fırsatta bu düşmanlığını dışa vurma yaklaşımını terk etmesini bekliyoruz. Her fırsatta ve KDP'ye bağlı yayın organlarında KCK Yürütme Konseyi eşbaşkanlarından Cemil Bayık’ın hedef gösterilmesini de bir Kürt siyasi hareketine yakıştırmıyoruz. KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık’ı hedefleyenlerin bir parçası olmak KDP'nin ciddi bir yanlışı olduğu gibi, bu tür yaklaşımlar Kürt örgütleri arası ilişkiyi bozmaktan başka bir anlam taşımaz. Bu açıdan KCK Eşbaşkanlığını hedef göstermek ve bunu bir mücadele tarzı haline getirmekten vazgeçilmelidir." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar