KCK davasında 1 kişi tahliye edildi

Aralarında çok sayıda gazetecinin bulunduğu 20'si tutuklu 46 sanıklı terör örgütü KCK davasında, Nilgün Yıldız'ın tahliyesine karar verildi.

Google Haberlere Abone ol
KCK davasında 1 kişi tahliye edildi

Aralarında çok sayıda gazetecinin bulunduğu 20'si tutuklu 46 sanıklı terör örgütü KCK davasında, Nilgün Yıldız'ın tahliyesine karar verildi.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 20'si tutuklu toplam 46 sanıklı KCK davasında gün boyu yapılan taleplerin ardından mahkeme saat 15.00'te ara karar için duruşmaya ara verdi. Saat 16.45'te duruşma salonunun kapısı açıldı ve mahkeme heyeti ara kararını açıkladı.

Mahkeme Başkanı Ali Alçık, tutuklu kaldığı süre ve mevcut delil durumunu göz önünde bulundurarak Nilgün Yıldız'ın tahliyesine karar verdiklerini açıkladı.

Sanıklardan Sultan Güneş Ünsal ve Zeynep Ceren Kuray'ın, savunma sınırlarını aşan sözleri nedeniyle haklarında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

Kararda, mahkeme tarafından hiçbir süre sınırlanması getirilmediği, bazı deliller konusunda bir kısım sanıklara yarım saat beyanda bulunmaları için süre verildiği halde sanıkların ve avukatların anlaşılmaz bir tarzda savunma hakkının kısıtlanamayacağı şeklinde itirazda bulundukları anlatıldı. Sanıkların savunmalarının kısıtlanmadığını, süre sınırlaması getirilmeden savunmalarını yaptıklarının anlaşıldığını, ayrıca sanıkların her aşamada yazılı beyanda bulunabildikleri de belirtilen kararda, süre kısıtlanmasının kaldırılması yönündeki usul ve yasaya uygun bulunmayan talepler reddedildi.

Diğer tutuklu 19 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verilen duruşma, 13 Ocak 2014 tarihine ertelendi. Dava, 13-14-16 ve 17 Ocak 2014 tarihlerinde 4 gün üst üste görülecek. CİHAN

Yorumlar