Kâbe'de resim ve video çekmek yasaklandı

Suud yönetimi, Kâbe ve Mescid-i Nebevi'de video ve fotoğraf çekimlerini yasakladı. Yasağa uymayanların cihazlarına el konulacak.

Google Haberlere Abone ol
Kâbe'de resim ve video çekmek yasaklandı

Suudi Arabistan Krallığı, Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre; Mekke şehrinde bulunan Mescid-i Haram (Kabe) ve Medine şehrinde bulunan Mescid-i Nebevi (Ravzai Mutahhara) içinde, bu ibadethanelerin yerleşkesine ait açık ve kapalı alanlarda, fotoğraf ve video çekimine yasak getirildi.

Söz konusu yasağın, her ne suret ve amaçla olursa olsun, tüm ziyaretçiler yanında, ‘medya temsilcilerini’ de kapsadığı ifade edilen genelgede, kutsal mekanları koruma amaçlı olarak bu tedbirin alındığı vurgulandı. Özellikle fotoğraf ve görüntü kaydeden cihazların yaygınlaşmasıyla birlikte Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi içinde, ziyaretçilerin “geldikleri ülkelerin bayraklarının havaya kaldırılması, bu şekilde hatıra fotoğrafları çekilmesi ve yapılan konuşmalarla” söz konusu mekanlarda ibadet amaçlı bulunan cemaatin rahatsız edildiği vurgulanırken, ziyaretçilerden de “kendilerine daha önce bu konuda uyarı yapılmadığı” bilgisi alındığı dile getirildi.

Aynı genelge ile ibadetlerin daha sağlıklı bir şekilde yerine getirilebilmesi için yürürlüğe konulan yasağa aykırı davranılması durumunda, fotoğraf ve video tespitine yarayan aletlere el konulacağı ve yasal işlem yapılacağı ifade edilirken, ilgili ülkelerin de ziyaretçilere gerekli bilgilendirmeyi yapması talep edildi.

Yorumlar

Ncm Çok doğru bir karar çünkü oraya ibadete gidiliyor foto çekmeye değil yerinde bir karar
ihsan saçma suud sapıttı cep telefonu ile resin videonun ne zaraı varki