Kazıda bulunan küpün içinden çıkan şaşırttı

Konya'nın Kulu İlçesi'nde bir okulun foseptiği için yapılan kazı çalışmaları sırasında rastlanan küpün içinde insan kemikleri bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Kazıda bulunan küpün içinden çıkan şaşırttı

Bulunan küp ve kemikler, incelenmek üzere Konya Müzesi'ne götürüldü.

Kulu İlçesi'nde eskiden şehir statüsünde bulunan Kozanlı Mahallesi'ndeki Kozanlı 75. Yıl Birol Polat Ortaokulu ve Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu'nun bahçesinde, okulun foseptiği için belediyeye ilişkin iş makineleri çukur kazmaya başladı. Kazı çalışmaları esnasında rastlanan bir küpün içine bakılınca insan kemikleri bulunduğu ayrım edildi. Bunun üstüne mektep yetkililerine haber verildi. Okul yetkilileri de konuyu jandarmaya bildirdi. 

Jandarma, kazı sahasında tedbir alırken, çağrılan Konya Müze Müdürü Yusuf Benli ve beraberindeki arkeolog ekip, kazı piyasası ile bulunan küp ve insan kemiklerini inceledi. Yusuf Benli, yapılan incelemenin arkasından kazı yapılan alanın sit piyasası olmadığını, bulunan küp ve kemiklerin Roma zamanına ilişkin küçük bir mezar olduğunu hesap ettiklerini söyledi. Küp ve kemikler detaylı incelenmek üzere Konya Müze Müdürlüğü'ne götürüldü. Kazı çalışmaları da kaldığı yerden devam etti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar