"Kazanmak için birlikte hareket etmemiz gerekiyor"

Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Erdal Doğan, "Birlik ve beraberlik içerisinde hareket edersek kazanırız.

Google Haberlere Abone ol
"Kazanmak için birlikte hareket etmemiz gerekiyor"

Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Erdal Doğan, "Birlik ve beraberlik içerisinde hareket edersek kazanırız. Dağınık ve hedefsiz olursak kaybeden kimseler oluruz." dedi.

Samsun ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Tekkeköy hükümet binası toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı için bir araya geldi. Toplantıya; Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Erdal Doğan, Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven, Tekkeköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bekir Öztürk, Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık personeli ve çok sayıda kırmızı et üreticileri katıldı.

Samsun Kırmızı Et Birliği Başkanı Erdal Doğan, yaptığı konuşmada, "Birliğimiz 37 kurucu üye ile 2005 yılında Bafra Kırmızı Et Üreticileri Birliği olarak kuruldu. Türkiye’de Karadeniz bölgesinde hayvancılık adına kuruluna ilk birliktir. Birliğin amacı, birlik üyeleri arasında koordinasyonu sağlamak, kaliteli kırmızı et ürünlerini yurt içi ve yurt dışı pazarda satışa yardımcı olmak, üyelerin hayvan bakımı için bilinçlendirmek ve eğitim vermektir. Ülke içinde ve uluslararası ölçekte pazarlama gücünü artırıcı önlemlerinin hak ve menfaatlerini korumak başlıca görevleridir.” diye konuştu.

Hayvancılık sektörü için birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Doğan, "Dağınık ve hedefsiz olursak, kaybeden biz olacağız. Bakınız, bildiğiniz gibi Türkiye’de kaba yem sıkıntısı çekildi nedeni ise iklim şartlarının yanında ot ve saman stokçularının aşırı fiyat uygulamaları sonucu fiyatlar arttı, birliklerimiz bakanlık nezdinde yaptıkları girişimlerle ithalat yolu ile fiyatlar dengede tutulmaya çalışıldı. Ülkede et sıkıntısı yokken, et sıkıntısı havası oluşturan çevreler bakanlığın elini zayıflatarak, yaklaşık 3 milyar dolar et ve canlı hayvan ithalatı yaptırıldı, o dönem örgütsel yapımız ülke genelinde tamamlanmadığından fazla müdahil olamadık, ancak aynı çevreler aynı oyunu yine geçen yıl oynamaya çalıştı. Merkez birliğimizin çalışmaları, alt birliklerimizin de çalışmaları ile bakanlık etin ithal edilmesine gerek duymamıştır." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar