Kazada yaralılara yardım için durdular, hayatlarını kaybettiler

Kayseri’de üniversite öğrencilerini taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada ilginç detaylar ortaya çıkıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kazada yaralılara yardım için durdular, hayatlarını kaybettiler

Kayseri’de üniversite öğrencilerini taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada ilginç detaylar ortaya çıkıyor. Kaza sonrasında yaralılara yardım etmek amacıyla duran iki amcaoğlunun, arkadan gelen bir başka midibüsün çarpması sonucu hayatlarını kaybettikleri belirlendi.

Erciyes Kayak Merkezi'nden dönen Niğde Üniversite Ulukışla ve Bor Meslek Yüksekokulu öğrencilerini taşıyan Durmuş Ozan yönetimindeki 51 AR 105 plakalı midibüs, frenin boşalması sonucu Hacılar ilçesinde bir bahçe duvarına çarparak takla attı. Bahçeye uçan midibüste bulunan öğrencilerden bazıları hayatlarını kaybetti. Bazıları ise kazadan kurtularak ana yola geri çıktı. Bu sırada Develi ilçesinde işlerini tamamladıktan sonra Kayseri’ye geri dönen amca çocukları Coşkun Coşkun ve Celal Coşkun, kazayı görünce yardım etmek amacıyla durdular. Bu sırada olay yerine gelen ilk 112 Acil Yardım ekibi de müdahale etmeye başladı. Tam bu sırada yine üniversite öğrencilerini taşıyan 51 HV 762 plakalı başka bir midibüs amca çocukları, ambulans şoförü ve kazadan yaralı kurtulan bazılarına çarptı. Kazada amca çocukları hayatlarını kaybetti. Ağır yaralanan ambulans şoförü İbrahim Soydaş ise Kayseri Erciyes Tıp Fakültesi’nde ameliyata alındı. Ameliyatı başarılı geçen Soydaş, yoğun bakım servisinde uyutuluyor.

Öte yandan Erciyes Kayak Merkezi’nde arkadaşlarıyla birlikte olan üniversite öğrencisi Tuğba Çanlı’nın geriye kayak merkezinde çektirdiği fotoğraf kaldı. Çanlı, gece hastaneye gelen ailesine cenazesi teslim edildi, Konya’ya götürüldü.

ÖLENLERDEN 7’Sİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ

Kaza sonrasında yapılan çalışmada, hayatını kaybedenlerden 7’sinin üniversite öğrencisi olduğu belirlendi. Gençlerin Niğde Üniversitesi Bor ve Ulukışla Meslek Yüksekokulu’nda eğitim aldıkları, kendi girişimleriyle Erciyes’e gezi düzenledikleri öğrenildi. Takla atan midibüsten çıkartılan yaralı sayısının 24 olduğu bildirildi. Toplam 30 kişi olan yaralılardan 6’sının diğer midibüste bulunan ve hafif şekilde yaralananlarla panik yaşayanlar olduğu ifade ediliyor. CİHAN

Yorumlar