Kazada şehit olan polise memleketinde hazin tören

Diyarbakır Şanlıurfa yolunda meydana gelen trafik kazasında şehit olan polis memuru Ali Polat, memleketi Gaziantep’te gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Google Haberlere Abone ol
Kazada şehit olan polise memleketinde hazin tören

Diyarbakır Şanlıurfa yolunda meydana gelen trafik kazasında şehit olan polis memuru Ali Polat, memleketi Gaziantep’te gözyaşları içerisinde toprağa verildi. Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, Polat’ın ölümüne tüm camianın ağladığını söyleyerek, “'Oradaki çocuklar Diyarbakır’ın dışına çıksın' istekliydi. Ahlakı, kişiliği, spor bilgisi ile örnek bir insandı.” dedi.

Şehit polisin cenazesi memleketi Gaziantep’teki Bahaeddin Nakıboğlu Camii’ne getirildi. Burada, Polat’ın ailesi ve yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Eşi Funda Polat, öğrencilere sarılarak teselli olurken, yanı başında bayan polisler de kendisini yalnız bırakmadı. Gaziantep İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın da acılı babanın elini tutarak teselli etmeye çalıştı. Bazı öğrenciler de caminin avlusunda Polat için Kur’an-ı Kerim okudu. Şehit polisin cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından asri mezarlıkta gözyaşları eşliğinde toprağa verildi.

HOKEY CAMİASI ŞEHİT POLİSE AĞLIYOR

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, şehit polisle ilgili düşüncelerini paylaştı. Polat’ın Diyarbakır’a kendi isteğiyle tayin talebinde bulunduğunu aktaran Karakan, “Onun kendine göre hassasiyetleri vardı. Yakinen biliyoruz. Diyarbakır’da özellikle risk grubu çocuklar adına çalışmaları, spor vasıtasıyla bunları topluma kazandırma adına güzel hizmetleri vardı. Büyük destek de veriyorduk. Orada 6 bin çocuğumuz var böyle. Milli takımda görev almıştı. 21 yaş altı müsabakalar için Portekiz’de görev almıştı.Gaziantep’teki Kurtuluş Kupası’na, oradaki çocuklar Diyarbakır’ın dışına çıksın diye çok isteklilerdi. Çok iştahlılardı. Burada buluşacaktık. Fakat, çok elim haberi aldık. Çok üzüldük. Camiamız ağlıyor. Sporcularımız bizi arıyor. Gerek ahlak, kişilik, spor bilgisi, onu örnek bir insan yapmıştı. Çok değerli bir kardeşimizi kaybettik. Ama onun ismi ebediyen yaşatılacak. Projelerimiz var.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar